Úvodní stránka > Aktuality

Svaz na Zemi živitelce

11.8.2015

Letos na přelomu srpna a září, přesněji 27. 8 až 1. 9., se na výstavišti v Českých Budějovicích koná již 42. ročník výstavy Země živitelka ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství, Ministerstvem pro místní rozvoj, Agrární komorou ČR a Zemědělským svazem ČR. Letos nově bude také jedním z vystavovatelů osvětový projekt svazu pro děti i širokou veřejnost Zemědělství žije!. Stánek svazu i Zemědělství žije! naleznete nově, oproti loňskému roku, na volné ploše 312, za pavilonem R3. Přijďte nás navštívit.

 

Země živitelka je jednou z největších výstav se zemědělskou tématikou v České republice. Tato mezinárodní výstava se těší velké popularitě a každoročně zamíří do Českých Budějovic na 100 tisíc návštěvníků nejen z České republiky. Tradiční součástí výstavy jsou tématické expozice Mezinárodní výstava družstevnictví a Tvorba a ochrana životního prostředí i řada odborných seminářů a diskusních fór.

Výstava se zaměřuje na odbornou i laickou veřejnost. Pro obě skupiny je připraven bohatý program po celou dobu trvání výstavy. Jedná se o různé odborné semináře, výstavy historické techniky, ukázky z různých oborů, například z myslivosti či zemědělství, nebudou chybět ani ochutnávky regionálních potraviny, ukázka zpracování ryb a následná ochutnávka. Po celou dobu výstavy budou vystupovat hudební umělci a taneční soubory. Pro děti budou k dispozici různé atrakce.

Sobota je na Zemi živitelce tak, jako každým rokem věnována Národním dožínkám, jejichž zahájení si nenechají ujít nejvyšší představitelé státu a vlády. Součástí akce je svěcení dožínkových věnců a zhodnocení výsledků práce zemědělců.

Na výstavě bude k dispozici stánek Zemědělského svazu ČR i stánek osvětového projektu svazu s názvem Zemědělství žije!, který nabízí dětem i dospělým pestrý naučný program týkající se zemědělství. Kromě četných poznávaček včetně zemědělských plodin se návštěvníci, hlavně děti, mohou těšit na mnoho dalších soutěží. Jednou z nich je možnost podojit si umělé vemeno. Součástí zemědělské osvěty bude i naučná stezka, která protne výstavu hospodářských zvířat osmi zastaveními u konkrétních odvětví zemědělské výroby. Za své znalosti a dovednosti získají všichni dáreček.

Výstavu můžete navštívit v termínu 27. 8. – 1. 9. vždy od 9 do 18 hod, poslední den v úterý do 17 hod. Plné vstupenky lze zakoupit za 130 Kč. Na webu www.vcb.cz najdete podrobný doprovodný a odborný program celé výstavy a další důležité informace týkající se například slev na vstupném.

Tímto jste zváni k zastavení u stánků Zemědělského svazu ČR na ploše 312, za pavilonem R3, kde se dozvíte zajímavosti a novinky, budete mít možnost se občerstvit, odpočinout si a také si zábavnou formou vyzkoušet své či znalosti svých dětí nebo vnoučat ze sektoru zemědělství.

 

Ing. Jana Sixtová
Zemědělský svaz ČR

 


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN