Úvodní stránka > Aktuality

Jiří Šír už není náměstkem na ministerstvu zemědělství

5.4.2018

Praha 5. dubna (ČTK) - Jiří Šír skončil ve funkci náměstka na ministerstvu zemědělství. Po systematizaci schválené vládou v demisi bylo toto místo od dubna zrušeno, vypíše se nové výběrové řízení. ČTK to dnes sdělilo tiskové oddělení ministerstva. Šír byl náměstkem zhruba dva roky. Je tak již třetím odborným náměstkem ze sedmi, který ve funkci po nástupu kabinetu Andreje Babiše (ANO) na ministerstvu končí. Šír v úřadu pokračuje jako ředitel odboru zahraničně obchodní spolupráce pod náměstkyní Vierou Šedivou. Řízením sekce je pověřený Petr Jílek.

Současná vláda podle ministerstva schválila už dvě snižování počtu sekcí. První byla platná od začátku letošního roku, funkce opustili náměstci Jiří Jirsa a Zdeněk Adamec, kteří do nich nastoupili za předchozího ministra Mariana Jurečky (KDU-ČSL). Jirsa na ministerstvu zůstal, ale na nižší pozici. "S panem Jirsou bylo vedeno správní řízení, jehož výsledkem bylo zařazení na pozici vedoucího oddělení správy budov odboru vnitřní správy," uvedl úřad.

Ministerstvo na sloučený post po těchto dvou náměstcích vypsalo výběrové řízení, následně ale vláda schválila další přesuny agendy. "Došlo ke změně v sekci ekonomické a právní, už do ní nespadá IT, které patří nově pod sekci státního tajemníka. Proto zaniklo dosavadní výběrové řízení a bude vypsáno nové," dodal úřad. V této sekci je zatím pověřeným náměstkem Jiří Havlíček.

Ministerstvo také vypíše výběrové řízení na náměstka po Šírovi. Jeho bývalé sekci vláda odebrala agendu zahraničních vztahů, nový náměstek tak bude mít na starosti zemědělské komodity a ekologické zemědělství.

V úřadu nadále zůstává jako politický náměstek Pavel Veselý (ČSSD), dále pak odborní náměstci Šedivá, Pavel Sekáč, Aleš Kendík a Patrik Mlynář.

Zdroj: ČTK

"Zemědělský svaz ČR využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno."

Copyright (2008) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN