Úvodní stránka > Aktuality

Ředitelka Státního pozemkového úřadu Maradová skončí ve funkci

20.3.2018

Praha 20. března (ČTK) - Ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu (SPÚ) Svatava Maradová dnes prostřednictvím své mluvčí oznámila ČTK, že rezignuje na svou funkci. Uvolnění pozice ústřední ředitelky podle ní přispěje ke koaličním vyjednáváním o složení nové vlády. Maradová končí ve funkci po dohodě s ministrem zemědělství v demisi Jiřím Milkem (za ANO). Funkci opustí asi během měsíce. Ve funkci byla zhruba čtyři roky, na základě výběrového řízení ji jmenoval bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Státní pozemkový úřad spravuje a prodává státní zemědělský majetek. Řeší restituční žádosti, stará se také o pozemkové úpravy.

"Po čtyřech letech náročné a poctivé práce, jsem se rozhodla ukončit své působení na pozici ústřední ředitelky SPÚ. Mému rozhodnutí předcházela dohoda s panem ministrem zemědělství Jiřím Milkem," sdělila ČTK Maradová. Vyjádření ministerstva zemědělství ČTK shání.

"Věřím, že uvolnění této pozice umožní realizovat jeho (Milkovy) manažerské cíle ve vedení resortu zemědělství, ale především alespoň určitou měrou přispěje k úspěšným koaličním vyjednáváním o podobě a podpoře nové vlády," dodala Maradová.

Zdroj: ČTK

"Zemědělský svaz ČR využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno."

Copyright (2008) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN