Úvodní stránka > Aktuality

Kandidátka strany Zelených na post nové kancléřky SRN čelí obvinění z plagiátorství

30.6.2021

Kandidátka německých Zelených na post spolkové kancléřky Annalena Baerbocková čelí obvinění z plagiátorství. Rakouský mediální analytik Stefan Weber na svém blogu napsal, že Baerbocková při psaní své knihy použila formulace, které nejsou její. Informovala o tom v úterý agentura DPA. Zpráva Českého rozhlasu je v plném znění zde:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/annalena-baerbockova-nemecko-zeleni-kanclerka-volby_2106291946_aur

 

V dubnu 2021 bylo oznámeno, že stranu Zelených povede do podzimních parlamentních voleb Annalena Baerbocková a právě ona má šanci sestavit německou vládní koalici pod Zeleným vedením. Uvedla, že v případě  vítězství Zelených sestaví takovou koalici, jejíž prioritou bude ochrana klimatu. Nelze zatěžovat příští generace a znečištění se musí zredukovat. Ekologická transformace je podle ní základem. Chce na základě udržitelných ekologických kritérií proměnit i zemědělství a kvůli tomu přizpůsobit i budoucí financování EU. Více informací je na webu ČT24, Českého rozhlasu i Agrarheute zde:

https://www.irozhlas.cz/komentare/nemecko-kanclerka-merkelova-baerbockova-zeleni-volby_2104290630_onz

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3299835-kanclerskou-kandidatkou-nemeckych-zelenych-bude-baerbockova

https://www.agrarheute.com/politik/bedeutet-baerbock-kandidatur-fuer-landwirte-580354

Strana Zelených láká konzervativní voliče, v Německu zažívá v letošním volebním roce vzestup popularity. Annaleně Baerbockové se dostalo pozornosti i v Bruselu, kde v květnu představila svoji povolební vizi na fóru na nejvyšší úrovni mezi EU a USA. Annalena Baerbocková má šanci stát se historicky první kancléřkou za Zelené. Více zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3302967-nekdejsi-anti-strana-zelenych-saha-po-kanclerskem-postu-podle-pruzkumu-v-nemecku

https://www.euractiv.com/section/elections/opinion/the-brief-powered-by-gie-wind-of-change-over-berlin/


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN