Úvodní stránka > Aktuality

MZe: Země živitelka se letos uskuteční, počet návštěvníků budou pořadatelé regulovat elektronickým systémem

2.6.2021

Tisková zpráva – Od 26. do 31. srpna se po loňské odmlce na Výstavišti České Budějovice letos opět uskuteční agrosalon Země živitelka, a to 47. ročník. Bude se konat za zvýšených hygienických podmínek. Od včerejška má Výstaviště nového předsedu představenstva, kterým se stal Martin Karban.

„Jsem rád, že se letošní ročník Země živitelky uskuteční a věřím, že epidemiologická situace zůstane dobrá. Samozřejmě je pro nás velmi důležitá ochrana zdraví návštěvníků. V areálu proto bude rozmístěn dostatek dezinfekcí a v případě potřeby zde budeme regulovat množství návštěvníků. Uplynulý rok jsme využili k velkým investicím na výstavišti. Věřím, že pro návštěvníky bude letošní Země živitelka zase o něco komfortnější. Současně vnímám rozhodnutí o pořádání agrosalonu jako důležitý signál pro celý obor veletrhů a výstavnictví,“ řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

Země živitelka patří k největším výstavám svého druhu se zaměřením na zemědělský sektor. Její dlouholetou tradici přerušila v minulém roce pandemie koronaviru. S ročním odkladem se proto 47. ročník uskuteční letos na konci srpna.

S ohledem na vývoj epidemické situace sice agrosalon proběhne, nicméně počet osob uvnitř areálu Výstaviště bude odpovídat a řídit se podle platných hygienických opatření, která jsou průběžně projednávána s hlavní hygieničkou České republiky a Krajskou hygienickou stanicí Jihočeského kraje. V případě potřeby omezení počtu návštěvníků pomůže jejich množství regulovat elektronický systém vstupu, který na Výstavišti funguje od roku 2019. V prostorách Výstaviště tak bude zajištěna maximální možná ochrana zdraví jak návštěvníků, tak i samotných vystavovatelů.

Od včerejška má Výstaviště znovu kompletní představenstvo. Po doporučení odborné výběrové komise, která byla složena ze zástupců Ministerstva zemědělství, Potravinářské komory České republiky, Regionální agrární komory Jihočeského kraje a Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu, a.s., se jím stal Martin Karban, který byl včera zvolen i novým předsedou představenstva Výstaviště České Budějovice a.s.

„Výstaviště v uplynulých letech udělalo velký kus práce. V současnosti se zde dokončuje rekonstrukce Národního pavilonu Z, ze kterého by mělo být multifunkční konferenční centrum. Proměnou prochází také restaurace Rybářská bašta a dělají se výstavby nových výstavních ploch o rozloze cca 3500 m2. Celkové investice tak pro letošní rok dosáhnou téměř 200 milionů korun. Jsem proto velmi rád, že se mohu stát součástí projektů, které do budoucna zajistí rozvoj a fungování Výstaviště České Budějovice, a těším se na přípravu a organizaci 47. ročníku Země živitelka,“ uvedl nový předseda představenstva Martin Karban.

O konání letošní Země živitelky je velký zájem, ovšem i s ohledem na vývoj epidemiologické situace budou ve zvýšené míře využívány především venkovní prostory, tomu také bude přizpůsoben tematický program agrosalonu.

 

Autor a zdroj:

Vojtěch Bílý

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství

http://eagri.cz/public/web/mze/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/x2021_zeme-zivitelka-se-letos-uskutecni-pocet.html

 


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN