Úvodní stránka > Aktuality

Manuál pro zaměstnanecké testování

15.1.2022

(Článek je průběžně aktualizován na základě čerstvých informací a zpráv od Vás. Děkujeme.)

Manuál ve wordu v příloze!

Na přání našich členů jsme připravili stručný Manuál pro zaměstnanecké testování. 

Pokud byste k němu měli nějaké připomínky z praxe, budeme za ně vděční. Autorka vychází z opatření a metodiky, praxe však přináší mnohé. Necháváme ho ve wordovém formátu, abyste si do něj mohli vepsat, co potřebujete.

 

Pracovní karanténa je v současné době jen pro zdravotníky a pracovníky sociálních služeb. Ministerstvo v současné době není nakloněno změně, ke které ji vyzval i Zemědělský výbor s poukazem na to, že pokud nebude podnik schopen zajistit péči o zvířata, musí ji zastit Státní veterinární správa. 

Při uplatňování testů pojišťovna uzná i testy nekoupené na jaře, pokud doložíte jejich nákup. Neproplatí žádné testy nad počet testů, na které máte účtenku. 

Zmíněný manuál naleznete v příloze. 

Naleztnete tam také manuál k aplikaci pro hlášení.

Manuál pro elektronické hlášení naleznete v příloze. Hlášení by mělo fungovat v pondělí na http://www.samotestovani.uzis.cz/  

Kdo nemá datovku, hlásí přes mail na samotestovat@uzis.cz.

Jakmile je pozitivní zaměstnanec v systému, přijde mu sms s kódem na konfirmační test. Bez PCR testu nemá laboratorně prokázaný covid a nevztahuje se na něj ochranná lhůta (nemůže do restaurace, pokud není očkovaný). 

 

Díky paní Vašim zprávám můžeme doporučit stránky například královéhradecké krajské hygieny. www.khshk.cz/news.php 


Děkujeme.

Přílohy
mpo-pravidla-testovani-zamestnancu-od-17-1-2022.pdf
manual-na-testovani-zamestnancu.docx
manual-k-aplikaci.pdf


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN