Úvodní stránka > Aktuality

Na horách na severu země můžou přibýt desítky centimetrů sněhu, meteorologové varují před komplikacemi v dopravě

16.3.2021

I když v sobotu 20.3. začíná astronomické jaro, v nejbližších dnech se očekává zima. Meteorologové varují před sněžením na severu a severovýchodě země. Až do středečního poledne může na horách napadnout více než 25 centimetrů nového sněhu. Výstraha platí pro oblasti nad 800 metrů nad mořem. Sníh může komplikovat dopravu. Teplejších jarních dní se  ČR dočká asi až v polovině dubna. Zpráva z ČT24 je v plném znění zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3283916-meteorologove-varuji-pred-snezenim-v-severnich-castech-republiky-muze-zkomplikovat

 

Dálnice D8 mezi exitem Petrovice a česko-německou hranicí je po nehodě na německé straně zhruba po třech a půl hodinách opět průjezdná. Dvě vážné nehody uzavřely dálnice 17.3. ráno, nejprve stála D1 u Devíti křížů, později i D10 u Staré Boleslavi. V době, kdy se stala nehoda na Brněnsku, v oblasti sněžilo. Ve středních Čechách sice sníh nepadal, ale teplota byla těsně nad nulou a vozovka vlhká. Husté sněžení na horách k večeru polevilo. Zpráva z ČT24 je v plném znění zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3284462-dalnici-d1-u-deviti-krizu-uzavrela-nehoda-kamionu-a-dodavky

 


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN