Úvodní stránka > Aktuality

Najdi svého zemědělce

26.8.2021

Zemědělci jsou dlouhodobě nejslabším článkem obchodní vertikály a zpracovatelé i obchodníci jim diktují výkupní ceny. Mnozí zemědělci částečně řeší odbyt vlastním zpracováním a prodejem zemědělských komodit ve vlastních prodejnách.

Zemědělský svaz ČR spustil nové webové stránky Najdi svého zemědělce. Stránky jsou koncipovány jako přehledná mapa, na které zákazník získá na základě své polohy (GPS) rychlé a přehledné informace o nejbližší prodejně ze dvora. „Zatím je na webu přes 400 prodejních míst, počítáme však s tím, že postupem času budou přibývat,“ řekl předseda ZSČR Martin Pýcha.

Cílem těchto stránek je, aby se návštěvníci, kteří se v daném regionu ocitnou na návštěvě, rychle zorientovali v tom, kde si mohou nakoupit regionální a lokální potraviny. Stránky mají sloužit rovněž i obyvatelům regionu, aby měli přístup k aktuálním údajům o tom, co se aktuálně prodává (nebo právě sklízí) v jejich okolí v závislosti na sezóně. V počáteční fázi jsou na stránkách uveřejněna prodejní místa členů Zemědělského svazu. „Tato platforma je ale otevřena všem zemědělcům. Naším cílem je zkrátit cestu potravin od zemědělců ke konečným spotřebitelům,“ prohlásil Martin Pýcha.

Každá prodejna ze dvora má v detailu uvedenu svou přesnou adresu, otevírací dobu, charakteristiku svého sortimentu a fotografii z prodejny. Pod mapou je blog, kde se kromě aktualit může s jednotlivými podniky/sortimentem zákazník seznámit prostřednictvím článků nebo rozhovorů.

Do budoucna by se tak lidé měli rychle a snadno dozvědět, kde právě probíhá samosběr jahod nebo jablek, který podnik má dostatek brambor nebo kam si mohou přijet cibuli. Předpokládáme také, že jak se bude zvyšovat návštěvnost stránek, rozšíří se počet prodejen i nabízený sortiment a že web poroste i co do svých funkcí. Věříme, že vbrzku bude pro řadu zemědělských podniků vítaným nástrojem, jak o sobě a svých produktech dát vědět lidem v okolí.

Přílohy
tz-najdi-sveho-zemedelce-srpen21.doc


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN