Úvodní stránka > Aktuality

Od poloviny června půjde bez omezení cestovat po většině EU

2.6.2020

Češi se budou muset od 15. června prokazovat negativními testy na onemocnění covid-19 při návratu z Velké Británie a Švédska. Z dalších zemí Evropské unie budou moci přicestovat bez omezení, týká se to všech sousedních zemí včetně Polska i turistických destinací, jako jsou Řecko, Chorvatsko či Bulharsko. Vláda v pondělí schválila systém označující bezpečné země pro cestování. Více zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3110051-od-poloviny-cervna-pujde-bez-omezeni-cestovat-po-vetsine-eu-zmirni-se-i-omezeni-v

Od poloviny června budou moci Češi bez omezení cestovat do většiny evropských zemí. Kam se ale reálně dostanou, bude záležet i na podmínkách ostatních států. Ty také začínají rozvolňovat opatření na hranicích, obecně však platí, že vyzývají potenciální cestující k obezřetnosti. Ministerstvo zahraničí pak pobízí Čechy, kteří se chystají vycestovat, k registraci v systému DROZD, který pomáhá organizovat pomoc občanům v nouzi. Zdroj:

https://ct24.ceskatelevize.cz/specialy/koronavirus/3102341-prehledne-nezustante-na-hranici-jake-staty-se-oteviraji-a-ktere-cizince


 


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN