Úvodní stránka > Aktuality

Opatření, která platí od 26.11. (od pátečních 18 hodin)

26.11.2021

Vláda v demisi spolu s nouzovým stavem schválila nová opatření, která budou platit od pátečních 18 hodin. Kabinet např. upravil otevírací dobu restaurací a barů a účast sedících diváků na hromadných akcích. Zdroj:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3405592-prehledne-jaka-opatreni-budou-platit-od-patecnich-18-hodin

 

V ČR kvůli epidemii covidu-19 znovu platí nouzový stav. Vláda v demisi ho na čtvrtečním jednání 25.11. vyhlásila na 30 dní s platností od půlnoci ze čtvrtka na pátek, sdělil premiér Andrej Babiš (ANO). Kabinet se ještě v úterý shodl s hejtmany na tom, že nouzový stav zatím není nutný. Některá plošná opatření by bez nouzového stavu ale nebylo možné vyhlásit. Zdroj:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3405162-vlada-se-mimoradne-sejde-kvuli-problemum-nemocnic-podle-babise-je-pripravena-vyhlasit

 

Vládní rozhodnutí zakázat vánočních trhy v souvislosti s vyhlášením nouzového stavu čelí výrazné kritice ze strany řady asociací a firem, které působí v oblasti turismu a gastronomie. Kritika omezení přichází i z politických řad. „Je naprostý paradox zrušit venkovní trhy třeba na náměstí Republiky a vedle toho nechat fungovat přeplněné nákupní centrum,“ míní pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Zdroj:

https://www.irozhlas.cz/ekonomika/kritika-zakaz-vanocnich-trhu-covid-19-nova-opatreni_2111252121_pat

 


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN