Úvodní stránka > Aktuality

Prohlášení výboru ZS ČR k zákonu o elektronické evidenci tržeb

2.7.2015

Výbor Zemědělského svazu podporuje potřebu zavedení zákonů, které by měly přispět k omezení daňových úniků, lepší výběr daní a srovnání podnikatelských podmínek. Jde především o zákon o elektronické evidenci tržeb. Zemědělský svaz vítá snahu státu o omezení šedé ekonomiky, což je po letech slovních proklamací pozitivní změna.

 

Výbor svazu je zároveň nucena vyjádřit určité obavy ve vztahu k jeho dopadům a případným souvislostem. Proto svoji podporu podmiňuje realizací opatření, která navazující dopady zmírní.

 

1.    Je zapotřebí, aby účtenka pro registraci tržeb mohla být generována také jako platný daňový doklad dle zákona o DPH a nebyla pouze jednoúčelovým jednostranným dokladem pro jednu věc.

2.    Předkladatel musí garantovat, aby pořizovací náklady na základní zařízení pro evidenci tržeb pro malé a střední podnikatele, včetně softwaru by ekonomicky únosná.

3.    Předkladatel musí být schopen zajistit bezpečnost přenosu a uchování dat.

4.    Stát musí být schopen data efektivně využít a nabídnou podnikajícím subjektům určité výhody a snížení administrativy.

5.    Zavedení povinnosti EET nesmí poškozovat poctivé podnikatelské subjekty.

 

Zemědělský svaz zároveň vyzývá vládu, aby se zlepšení výběru daní promítlo do snížení daňové zátěže podnikatelských subjektů, popř. snížení schodku státního rozpočtu.

 

 

 

 

Pro více informací, prosím, kontaktujte:

 

Martin Pýcha, tel.: 602 790 273, pycha@zscr.cz

Přílohy
2015-7-1-tz-zemedelsky-svaz-cr-k-eet.pdf


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN