Úvodní stránka > Aktuality

Sčítání 2021 online

26.3.2021
Informace ČSÚ: Jak se přihlásím do online formuláře?
K přihlášení použijte číslo platného osobního dokladu vydaného Českou republikou (občanský průkaz, cestovní pas nebo doklady vydané cizincům) a datum narození. Použít můžete také elektronickou identitu (eidentita.cz) nebo datovou schránku fyzické osoby. Dále postupujte dle uvedených pokynů. Pro přístup k elektronickému formuláři prostřednictvím osobního dokladu musíte být evidováni v registru obyvatel a adresa obydlí musí být v databázi adres sčítání. Pokud nebudou identifikační údaje uživatele odpovídat datům zaneseným v registru obyvatel, jejž spravuje Ministerstvo vnitra, či bude zadána adresa, kterou aplikace neeviduje, není možno pokračovat ve vyplňování elektronického sčítacího formuláře. V tomto případě bude nutné sečíst se pomocí listinného sčítacího formuláře. Do elektronického sčítacího formuláře se snadno přihlásíte například prostřednictvím tzv. bankovní identity, pokud vaše banka tuto službu nabízí. Stačí zvolit tuto možnost přihlášení přes eidentita.cz.
 
Můžu sečíst i někoho jiného?
Sčítací formulář je možné vyplnit i za další členy vaší rodiny, stačí se domluvit. Musíte však znát situaci v domácnosti a také požadované osobní údaje jejích členů, například jméno, rodné číslo nebo číslo osobního dokladu vydaného Českou republikou (občanský průkaz, cestovní pas nebo doklady vydané cizincům) a datum narození, a dále informace pro osobní část formuláře, například první bydliště po narození, informace o vzdělání či zaměstnání.

 

Sčítání 2021 na základě zákona řídí, koordinuje a zabezpečuje Český statistický úřad. Významným partnerem je Česká pošta, která zajišťuje především roznos a sběr listinných sčítacích formulářů a provoz více než 800 kontaktních míst Sčítání 2021.

 

Základní stránka pro Sčítání 2021 je zde:

https://scitani.cz/

 

 


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN