Úvodní stránka > Aktuality

Stoupají hladiny řek kvůli silným dešťům

19.6.2020

V Moravskoslezském, Pardubickém a Královéhradeckém kraji stoupají kvůli vytrvalému dešti hladiny řek. Jičínka v Novém Jičíně v pátek ráno dosáhla třetího stupně povodňové aktivity. První stupeň pak meteorologové hlásí i na Lučině v Horních Domaslavicích, na východě Čech na Tiché Orlici a Cidlině. Problémy s velkou vodou hasiči řešili už v noci, například v Královéhradeckém kraji zasahovali u více než 120 událostí, hlavně na Rychnovsku. Výstraha meteorologů platí i během pátku, na východě a severovýchodě republiky by mohlo napršet až 60 milimetrů.

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3122615-v-moravskoslezskem-kraji-stoupaji-hladiny-rek-vyliti-z-brehu-hrozi-uz-na-dvou-mistech

http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/vystrahy/index.html

Výstraha meteorologů platí až do neděle, v Beskydech až do pondělního rána. Na východě a severovýchodě republiky by mohlo napršet až 60 milimetrů, na návětří hor ojediněle kolem 80 mm. Více zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3122615-v-moravskoslezskem-kraji-stoupaji-hladiny-rek-vyliti-z-brehu-hrozi-uz-na-dvou-mistech

Problémy voda způsobila už včera. Hlavně na Královéhradecku a Ostravsku. Kvůli vydatnému dešti hasiči v Moravskoslezském kraji od včerejška zasahovali nadprůměrně už více než 150 krát. Zprávy z regionálního zpravodajství Českého rozhlasu jsou v plném znění zde:

https://hradec.rozhlas.cz/meteorologove-dal-varuji-pred-destem-velke-problemy-uz-zpusobila-voda-v-8231100

https://hradec.rozhlas.cz/aktualni-destive-pocasi-aspon-trochu-zmirnuje-nasledky-sucha-ktere-trapi-cesko-8231169

https://ostrava.rozhlas.cz/hasici-v-kraji-staveli-ochranne-hraze-a-kvuli-vode-zasahovali-uz-150krat-8231050

 


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN