Úvodní stránka > Aktuality

V ČR se otevírá velká část obchodů i posilovny. Počet uzdravených nadále roste

27.4.2020

Dnes v pondělí se u nás otevírají další obchody a služby, kterým vláda v březnu nařídila zavřít kvůli šíření koronaviru. Otevřeno mohou mít např. obchody do 2,5 tisíce metrů čtverečních. Lidé musejí počítat s některými omezeními, např. v prodejnách oděvů není možné si oblečení vyzkoušet. Zpráva z ČT24 je v plném znění zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3084893-v-cesku-se-oteviraji-velke-obchody-i-posilovny-pocet-uzdravenych-nadale-roste

 

Např. provozovatel holešovské autoškoly V. Dohnal popisuje rozhodnutí vlády o dřívějším otevření některých obchodů a provozoven za „šílené“ a nepřipravené. Kvůli šibeničnímu termínu tak v pondělí neotevřely některé zoologické zahrady či knihovny, byť už by mohly. Přes víkend totiž většinou nestačily zajistit hygienická opatření nebo spustit online nákup vstupenek. Regionální stanice Českého rozhlasu těžkosti některých provozovatelů zmapovaly.  Další informace jsou zde:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/regiony-otevreni-zoologicke-zahrady-autoskoly-bohosluzby-knihovny-lazne_2004271218_jgr

 


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN