Úvodní stránka > Aktuality

Všechny maloobchodní prodejny otevřou 10. května. Od 3. května se ve vybraných krajích ČR otevírají školy a školky

30.4.2021

Avízované otevírání obchodů se o jeden týden odkládá: Obchody s obuví, oblečením, hračkami atd. příští týden neotevřou. Lidé v nich budou moci nakupovat až od pondělí 10. května. Podle vicepremiéra a ministra průmyslu obchodu Karla Havlíčka je toto datum definitivní, a to bez ohledu na to, jestli počet nakažených za poslední týden klesne pod hranici 100 osob na 100 000 obyvatel. Podrobnosti uvedl v rozhovoru pro Radiožurnál, který je na webu Českého rozhlasu zde:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/karel-havlicek-rozvolnovani-otevreni-obchodu-koronavirus-cesko_2104300921_kro

 

Vláda schválila plán opětovného otevírání obchodů a služeb v ČR. Novinky.cz vyvěsily podrobný přehled zde:

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prehledne-jak-se-budou-otvirat-obchody-a-sluzby-40358776

 

Od pondělí 3. května se budou moci v části ČR do škol a školek vrátit další děti, kterým to dosud zapovídala koronavirová opatření. V šesti krajích a v Praze se vrátí rotačně do lavic žáci druhého stupně základních škol a do školek se v těchto regionech budou smět vrátit všechny ročníky. Novinky.cz přinášejí přehled hlavních změn zde:

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prehledne-jak-se-budou-otevirat-skoly-a-skolky-40358772#seq_no=1&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.hp&dop_req_id=tcVwqO7pyu4-202104300841&source=clanky-home

 


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN