Úvodní stránka > Aktuality

Zemědělci reagují na krizovou situaci

18.3.2020

Zemědělský svaz ČR zřídil na svých webových stránkách sekci, na které informuje zemědělce o krizových postupech v současné nelehké situaci. Zde shromažďuje dotazy a požadavky zemědělců a radí, jak postupovat v některých nestandardních případech. „Od vyhlášení nouzového stavu a následně karantény jsme řešili desítky dotazů, řekl předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha. Tyto dotazy jsou postupně zveřejňovány na webových stránkách organizace. Kromě dotazů naleznou zemědělci na jednom místě i informace z dalších zdrojů.
Kromě informací je na webu uveřejněna nabídka a poptávka práce. V současné době je potravin dostatek. Zemědělství ale musí fungovat nepřetržitě. Zvířata vyžadují každodenní péči a v současné době začínají jarní práce. Zemědělci chtějí být připraveni na situaci, že někteří jejich zaměstnanci budou umístěni do karantény nebo se dokonce nakazí virem COVID-19. Proto vyzývají studenty středních a vysokých škol, ale i širokou veřejnost, aby jim nabídla pomoc při zajištění zemědělských provozů.
V současné době se celá republika potýká s nedostatkem ochranných pomůcek. V nejbližších hodinách bude zpřístupněna další aplikace, ve které se budou shromažďovat požadavky zemědělců a potravinářů na zajištění těchto pomůcek. Tato poptávku bude pravidelně aktualizována a zpřístupněna ministerstvům zemědělství a zdravotnictví, aby mohly být tyto požadavky v nejkratší době zajištěny.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN