Úvodní stránka > Aktuality

Zemědělský svaz ČR na prestižní zemědělské akci Země živitelka 2022

22.8.2022

Jsme rádi, že můžeme být opět součástí této prestižní zemědělské akce. Jako každým rokem chystáme zajímavou expozici a tentokrát v nemalém rozsahu. Najdete nás v pavilonu T1, kde na vás s otevřenou náručí budou čekat zaměstnanci zemědělského svazu. Těšíme se na Vás!

 

Stánek Zemědělského svazu ČR bude rozdělen na několik částí. Také by se to dalo nazvat jako expozice 4 v 1. Na své si přijdou jak malí, tak velcí příznivci zemědělství i široká veřejnost.

  1. Stánek projektu Zemědělství žije!

Naší velkou výzvou je popularizace zemědělství laické veřejnosti a dětem prostřednictvím projektu Zemědělství žije! Hlavním cílem je odbourávat mýty a nepravdy o zemědělství.  A rozhodně jich není málo.

Na stánku Zemědělství žije! bude k vidění model farmy, videa o vybraných zemědělských oborech. Děti si tu budou moci zasoutěžit v poznávání semen, sušených plodin a zemědělské techniky. Za odměnu bude čekat na malé soutěžící i drobný dárek.

  1. Odpovědně ke krajině

Jeden z mýtů, které kolují veřejností, zní, že zemědělci ničí krajinu. Již druhým rokem vyhlašuje Zemědělský svaz ČR soutěž ,,Odpovědně ke krajině“, která má poukázat na produkční zemědělce, kteří hospodaří v souladu s okolím. Přijďte se podívat na počiny těch nejlepších!

  1. Naši zemědělci

Cílem našich zemědělců je výroba kvalitních českých potravin. Že tomu tak je, o tom se můžete přesvědčit na našem stánku. Chuťové pohárky vám naladí ochutnávka vybraných produktů od našich zemědělců. Můžete nejen degustovat, ale i zakoupit vybraný sortiment. Těšit se můžete například na ochutnávku moravských vín značky Perk od Agrodružstva Miroslav nebo například na čerstvé ryby z Rybí zahrady. Na této farmě ryby žijí v symbióze se zeleninou v jednom recirkulačním systému. Rostliny čistí vodu pro ryby, a ty jim na oplátku dodávají živiny. Tomuto způsobu chovu ryb se říká Aquaponie. Slyšíte o tom poprvé? Zavítejte k nám a dozvíte se víc. Pro milovníky uzenin a masných výrobků bude Zemědělské družstvo Bělčice a Zemědělské družstvo Čechtice nabízet k ochutnání a koupi kvalitní delikatesy z vlastního chovu.

  1. Institut vzdělávání a Česká technologické platforma

Zemědělství prochází překotným vývojem a zemědělci se musejí celoživotně vzdělávat. Nové informace jsou mnohdy roztříštěné a IVVZ a ČTPZ pomáhají přenášet výsledky nejnovějšího výzkumu do praxe formou konkrétních projektů, pořádáním seminářů a konferencí, zveřejňováním odborných článků. Nejnovější aktivitou je zajištění odborného poradenství pro všechny zemědělce.

 

 

 

 

 


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN