Úvodní stránka > Aktuality

Změny v testování na pojišťovnu

28.5.2021

Od 1. 6. 2021 pojišťovna hradí POC antigenní test jednou za 7 dní (dříve jednou za 3 dny). Nově hradí pojišťovna PCR test, a to nejvýše 2x v měsíci (bez nutnosti žádanky od lékaře, karantény apod.)

 Upozorňujeme, že bez ohledu na to, že na stránkách určených pro uplatňování příspěvku na testování mohou být informace dočasně jiné, pojiťovny budou přispívat pouze na povinné testování. Ne na preventivní. Zaměstnaci v ochranné lhůtě (prodělání covidu, očkování) být testováni nemusí, pokud nemají příznaky. Pokud mají příznaky a bude jim proveden test, dle vyjádření pojišťovny nebude na takový test vyplacen příspěvek, jelikož zaměstnanec s příznaky nemá chodit do práce, ale má jít na oficiální odběrové místo na test nebo k lékaři. 

 

Stručný přehled změn od 31. 5. 2021 naleznete zde (valné hromady, stravování apod.): https://www.zscr.cz/clanek/strucny-prehled-omezeni-od-31-5-2021-6102 


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN