Úvodní stránka > Aktuality

Jurečka dostal od Pilného přidány dvě miliardy do rozpočtu 2018

2.8.2017

Praha 1. srpna (ČTK) - Ministerstvo financí navrhlo zvýšit rozpočet ministerstva zemědělství na příští rok o více než dvě miliardy korun, řekl dnes po jednání s ministrem Ivanem Pilným (ANO) ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Dodal, že ministerstvu stále chybí čtyři miliardy korun, které se bude snažit najít i ve zdrojích státního podniku Lesy ČR nebo národního podniku Budějovický Budvar. Pilný příslib dvou miliard korun potvrdil, bez evropských peněz by tak mělo ministerstvo zemědělství na příští rok 20,3 miliardy korun.

Prioritou ministra Jurečky je najít peníze na financování projektů ve vodním hospodářství, stát počítá s například s pokračováním dotačních programů na zadržování vody v krajině. Do 18. srpna předá ministru Pilnému informace o tom, kolik bude ministerstvo zemědělství chtít jako odškodné za škody způsobené suchem.

Lesy ČR od roku 2013 odvádějí do státního rozpočtu část peněz z minulých zisků. V závěru loňského roku podnik do státního rozpočtu odvedl 5,6 miliardy korun, předloni to bylo 8,22 miliardy korun.

Původní návrh ministerstva financí počítal pro zemědělství po započtení evropských peněz se 47 miliardami korun, což bylo meziročně o 4,93 miliardy méně.

Zdroj: ČTK

"Zemědělský svaz ČR využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno."

Copyright (2008) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN