Úvodní stránka > Aktuality

Ministr zemědělství jedná v Brně se zahraničními delegacemi, chce podpořit obchod

11.5.2017

Tisková zpráva – Sedm zahraničních delegací v průběhu tří dní přivítá ministr zemědělství Marian Jurečka na brněnském výstavišti. Pozval je sem při příležitosti Národní výstavy hospodářských zvířat a dalších veletrhů, které dnes zahájil. Cílem jednání je prohloubení vzájemného agrárního obchodu.

„České zemědělské a potravinářské firmy mají velký exportní potenciál, nabízí produkty, které obstojí v silné celosvětové konkurenci. Snažíme se hledat cesty, jak jim pomoci na zahraniční trhy. Jednou z nich jsou incomingové mise, při nichž mají zahraniční hosté možnost poznat naše výrobce přímo u nás, podívat se na jejich výrobní postupy a navázat konkrétní obchodní vazby,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Již včera se ministr Jurečka setkal s delegací Angoly, dnes bude jednat se zástupci Afghánistánu a Francie. Zítra jsou na programu bilaterální jednání s Kyrgyzstánem, Mongolskem, Kazachstánem a Kurdistánem.

Ministr dnes rovněž zahájil Národní výstavu hospodářských zvířat a spolu s ní i Veletrh pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH, Veletrh udržitelného života v krajině NATUR EXPO BRNO a Národní výstavu myslivosti.

„Podobné výstavy považuji za velmi důležité. Návštěvníci mají možnost na jednom místě si prohlédnout nejlepší hospodářská zvířata a současně poznat nejmodernější technologie pro jejich chov. Tyto novinky jsou nesmírně potřebné pro udržení konkurenceschopnosti našeho zemědělství,“ uvedl ministr Jurečka.

Národní výstava hospodářských zvířat je největší přehlídkou živočišné produkce v České republice. Koná se každé dva roky. Letos se na veletrhu představí na 200 českých a zahraničních vystavovatelů, k vidění budou chovatelské technologie, veterinární a reprodukční technika, krmiva a zemědělské stroje. Na Národních šampionátech, přehlídkách a hodnoceních se předvede 800 kusů zvířat – skotu, ovcí, koz, prasat a koní. Výstava se těší velkému zájmu odborné i laické veřejnosti, výstavní areál v době akce navštíví bezmála 45 tisíc lidí.

Autor:

Markéta Ježková
tisková mluvčí Ministerstva zemědělství

Zdroj: http://eagri.cz/public/web/mze/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/x2017_ministr-zemedelstvi-jedna-v-brne-se.html

 


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN