Úvodní stránka > Aktuality

Na brněnském výstavišti bude od čtvrtka vystaveno 900 zvířat

9.5.2017

Brno 9. května (ČTK) - Na Národní výstavě hospodářských zvířat a dalších doprovodných veletržních akcích bude od čtvrtka vystavovat v Brně přes 230 firem z 24 zemí. Chovatelé na brněnské výstaviště přivezou 900 zvířat, největší zastoupení má masný skot, uvedli dnes pořadatelé na tiskové konferenci.

Podle Davida Lipovského z Českomoravské společnosti chovatelů je navést výstavní krávy do expozic logistický problém. "Obnáší to oslovit všechny autodopravce, kteří k tomu mají licenci," uvedl Lipovský. K vidění budou i dvě dojnice, které za svůj produkční život nadojily více než 100.000 litrů mléka.

Národní výstava hospodářských zvířat se koná na brněnském výstavišti jednou za dva roky, letos je poprvé v květnovém termínu. Doprovází ji Mezinárodní veletrh pro živočišnou výrobu Animal tech, Národní výstava myslivosti a Veletrh udržitelného života v krajině Natur expo Brno.

Celkem firmy zaujmou 27.000 metrů čtverečních výstavní plochy. Kromě masného skotu návštěvníci uvidí dojený skot, prasata nebo koně.

Zájemcům výstavní program nabídne sortiment technologií a potřeb pro chovatele. Pro návštěvníky připravili pořadatelé také doprovodný program. Například na westernovém ranči u pavilonu K uvidí ukázky westernového ježdění a využití koní amerických plemen při rančerských pracích. Národní výstava hospodářských zvířat je čtyřdenní akcí, která končí v neděli. Před dvěma lety se na zvířata do pavilonů přišlo podívat 51.727 lidí.

Zdroj: ČTK

"Zemědělský svaz ČR využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno."

Copyright (2008) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN