Úvodní stránka > Aktuality

Premiér Sobotka požaduje od vicepremiéra Babiše vysvětlení do konce dubna

16.3.2017

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) čeká, že ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš (ANO) do konce dubna 2017 vysvětlí své obchodní transakce, jak ho vyzvala Poslanecká sněmovna. Podle premiéra nelze bagatelizovat usnesení poslanců. Babiš ve středu sněmovní usnesení odmítl s tím, že diskusi poslanců považuje za manipulaci a lži a že nebude nic zdůvodňovat. Zpráva Českého rozhlasu v plném znění je zde:

http://www.rozhlas.cz/zpravy/domaci/_zprava/usneseni-poslancu-nelze-bagatelizovat-pise-sobotka-od-babise-chce-vysvetleni-do-konce-dubna--1708422

 

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) se podvolí tlaku Sněmovny a předsedy vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD) a do konce dubna vysvětlí, kde vzal peníze na nákup korunových dluhopisů Agrofertu v ceně 1,5 miliardy korun. Holding Agrofert, jehož vlastníkem byl donedávna ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš, odmítl, že by se v minulosti dopouštěl daňových optimalizací. Podle Agrofertu je za kauzou předvolební boj. V plném znění jsou další zprávy zde:

https://www.novinky.cz/domaci/432307-babis-couva-do-konce-dubna-vysvetli-sve-transakce.html

https://www.novinky.cz/domaci/432325-agrofert-poprel-ze-by-se-dopoustel-danovych-optimalizaci.html

 

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) na Pražském hradě jednal s prezidentem Milošem Zemanem o nynější roztržce kolem korunových dluhopisů. Babiš slíbil, že Sněmovně své obchodní transakce písemně vysvětlí. Řekl to novinářům po setkání se Zemanem.

http://www.rozhlas.cz/zpravy/domaci/_zprava/nemam-problem-s-cssd-ale-jen-s-nekterymi-cleny-rekl-babis-po-schuzce-se-zemanem--1708737

 


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN