Vyhlášení soutěže Středočeská Regionální potravina 2018
22.2.2018Vážení výrobci potravin,
dovolte nám, abychom Vás informovali, že i v letošním roce Ministerstvo zemědělství vyhlásilo celostátní soutěž s názvem Regionální potravina. Udělování značky „Regionální potravina“ je určeno pro potravinářské nebo zemědělské výrobky od malých a středních potravinářských podniků, tj. subjekty s počtem maximálně 250 zaměstnanců.
Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské podniky a zároveň představit a zvýšit oblibu regionálních potravin nejen mezi odbornou veřejností, ale především mezi spotřebiteli.
Do soutěže se můžete hlásit v těchto kategorií:
- Masné výroby tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).
- Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.), včetně tepelně neopracovaných masných výrobků, konzerv a polokonzerv
- Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).
- Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).
- Pekařské výrobky, včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).
- Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.
- Alkoholické a nealkoholické nápoje, s výjimkou vína z hroznu révy vinné (piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).
- Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.)
- Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).
Na území Středočeského kraje bude tuto soutěž organizovat opět KIS Středočeského kraje. Zemědělský nebo potravinářský výrobek, který je předmětem žádosti o udělení značky
„Regionální potravina“, musí být vyroben v příslušném regionu ze surovin z daného regionu, případně je-li to z objektivních důvodů nutné z tuzemských surovin. Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně 70 %. Hlavní surovina musí být ze 100 % tuzemského původu. U ostatních surovin se uvede procentické zastoupení, včetně uvedení původu.
Příjem přihlášek Středočeská Regionální potravina do 25. března 2018
Oceněné výrobky a jejich producenti získají, kromě možnosti využívat značku Středočeská Regionální potravina, zdarma i značnou mediální podporu pro oceněné výrobky a možnost prezentovat tyto výrobky zdarma při ochutnávkových a prodejních akcích.
Metodiku s přílohami (přihláškou) najdete na webových stránkách KIS Středočeského kraje www.kis-stredocesky.cz nebo na stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Předpokládaný termín zasedání hodnotitelské komise je 25. dubna 2018 v Příbrami, Poštovní 4. GPS 49.6691753N, 13.9902567E
Přihlášené výrobky bude nutno dodat dne 24. 4. 2018 v době od 8:00 do 15:00 hod. a výrobky s krátkým datem spotřeby dne 25. 4. 2018 v době od 7:00 do 8:00 hod.
- na adresu Poštovní 4, Příbram V, GPS 49.6691753N, 13.9902567E
- počet výrobků musí být přiměřený pro účely hodnocení osmi člennou komisí a zároveň s ohledem na případnou tvorbu fotodokumentace u vítězných výrobků je minimální počet výrobků stanoven na 2ks
Způsob přijímání přihlášek:
- Poštou nebo osobně na adresu: KIS Středočeského kraje, o.p.s., Poštovní 4, 261 01 Příbram V
- Emailem: kis.stredocesky@atlas.cz
- Datovou schránkou: ybqrpsq
Přihláška musí obsahovat:
Identifikační údaje žadatele (část A) – Obecné podmínky
Technická dokumentace výrobku (část B) - Specifické podmínky
Čestné prohlášení žadatele (část C)
Souhlas žadatele se zpracováním osobních údajů (část D)
Výpis z Obchodního nebo Živnostenského rejstříku ne starší než 3 měsíců (příp. Výpis z evidence zemědělského podnikatele) – k části A
Obal nebo foto obalu, čitelná etiketa – k části B
Logo společnosti ve vektorových křivkách (pdf, ai, cdr,eps, wmf) na CD nebo mailem.
Věříme, že využijete možnosti zúčastnit se soutěže a prokázat tak kvalitu Vašich výrobků a upozornit spotřebitele na Vaše produkty.
Všechny případné dotazy zodpovíme na tel: 721 315 260 – Ing. Gabriela Jeníčková nebo 721 561 889 – Bc. Petra Novotná nebo na e-mailu: kis.stredocesky@atlas.cz
Přílohy |
metodika-pro-udelovani-znacky-rp-24-1-2018.pdf |
oslovovaci-dopis.pdf |
zadost-o-znacku-rp-2018.doc |