Úvodní stránka > Aktuality

Zemědělský svaz ČR a COOP podporují regionální potravinu

23.11.2016

Cílem celostátní reklamní kampaně je větší propagace těchto výrobků v maloobchodních prodejnách Skupiny COOP, tak aby jejich prodej podpořil českou krajinu a české výrobce, ve velké většině zemědělce. První setkání zatím proběhly v Plzeňském a Jihočeském kraji.

Zemědělský svaz České republiky se delší dobu snaží o propagaci českých výrobků na pultech obchodů. Pro české regionální výrobce není jednoduché, v podstatě leckdy nemožné, dostat se do velkých supermarketů, neboť objem jejich produkce není schopen pokrýt celou síť obchodů v řetězcích. Obchodní síť spotřebních družstev COOP, jejíž prodejny fungují i v těch nejmenších vesničkách, je jedna z nejvhodnějších variant, jak dostat výrobek ke spotřebiteli. Je totiž schopna individuálního přístupu k malým výrobcům, umožnit prodej třeba pouze jen v několika obchodech a tím zachovat regionalitu těchto produktů.

 „Pozitivním výstupem setkání je zjištění, že zájem na obou stranách propagovat české výrobky hlouběji, je. Skupině COOP záleží na tom udržovat tradici, regionálnost a cítí potřebu výrobky označené značkou regionální potravina odlišit od ostatních výrobků“ zhodnotil kladně proběhlé setkání předseda svazu Martin Pýcha. Podle něj je právě skvělé, že síť COOP již dnes zachovává výjimečnost regionálních potravin a jejich tradici. Jednotlivá družstva COOP odlišují regionální výrobky od ostatních výrobků a zachovávají jejich exkluzivitu i příběh

„Je důležité, aby spotřebitel viděl prodej komplexněji. Koupí českého výrobku podpoří nejen českého zemědělce, českou ekonomiku, ale také region, ve kterém žije. Dlouhodobě spolupracujeme při podpoře lokálních výrobců i spolupráce v regionech“ říká Pavel Březina, předseda Svazu českých a moravských spotřebních družstev – Skupiny COOP.

 

Kontakt pro média COOP:

Lukáš Němčík – lukas.nemcik@coop.cz
Mobil: +420 603 588 330 
http://www.skupina.coop

 

Kontakt pro média Zemědělský svaz ČR:

Jana Sixtová – sixtova@zscr.cz

Mobil: +420 602 790 272

www.zscr.cz

 

 

Svaz českých a moravských spotřebních družstev (Skupina COOP) sdružuje 48 spotřebních družstev, která provozují dohromady téměř 2.900 prodejen s celkovou prodejní plochou okolo 350.000 m2 a zaměstnávají na 13.500 lidí. V roce 2015 vykázala česká a moravská spotřební družstva obrat v hodnotě přes 27 mld. Kč. Počet členů družstev je cca 140 000.

Členská družstva vystupují pod společnou značkou COOP, která je tak největší sítí prodejen potravin v České republice. Více než 400 prodejen potravin je začleněno do maloobchodních řetězců COOP TUTY, COOP TIP, COOP TERNO, COOP DISKONT a COOP STAVEBNINY. Kromě obchodní činnosti provozuje SČMSD také 10 středních odborných škol, manažerský institut, nebo půjčovnu automobilů pod značkou Europcar a mobilního virtuálního operátora COOP Mobil.

 

Zemědělský svaz České republiky (ZS ČR) je největší zaměstnavatelskou organizací v zemědělství. Členové ZS ČR hospodaří téměř na 1/3 užívané zemědělské půdy a zaměstnávají přes 42 % všech pracovníků v zemědělství. Svaz je člen Konfederace zaměstnavatelských podnikatelských svazů a zastupuje zemědělce v Radě hospodářské a sociální dohody (tripartitě). Svaz také zemědělce a zemědělská družstva v evropské organizaci COPA/COGECA. Prostřednictvím svého členství v  Družstevní Asociaci ČR se také podílí na činnosti Mezinárodního družstevního svazu v evropském regionu – Družstva Evropa.  Více informací naleznete na www.zscr.cz.

 

 

 

Přílohy
tz-regionalni-spoluprace.docx


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN