Úvodní stránka > Aktuality

Značka kvality KLASA po letech sporů zachráněna

28.2.2017

MZe oznámilo, že se značku podařilo zachránit: "Ministerstvu zemědělství se podařilo zachránit značku kvality KLASA. Vrchní soud uznal jeho argumenty a pravomocně rozhodl, že MZe a stát jsou oprávněným uživatelem loga KLASA. Skončily tak řadu let trvající soudní spory, kdy hrozilo, že stát, MZe, 219 českých výrobců a 10 milionů českých spotřebitelů o zavedenou značku přijdou. Nyní MZe obdrželo písemné znění rozsudku.

„Na tento klíčový soudní spor jsme se na Ministerstvu zaměřili jako na jednu z hlavních priorit. Hodlali jsme nejen zachránit značku KLASA, ale také státu a daňovým poplatníkům ušetřit až 100 milionů korun za případné mimosoudní vyrovnání,“ řekl 1. náměstek ministra zemědělství Jiří Jirsa.

Národní značku kvality KLASA dnes podle průzkumů zná téměř 90 procent Čechů. Toto označení má již 1033 produktů. Pokud by ale soudní spory se společností Ouvido s.r.o., která se domáhala svých domnělých autorskoprávních nároků k logu KLASA, skončily v její prospěch, hrozilo by například, že výrobci by zřejmě museli logo ze svých výrobků stáhnout a platit další kompenzace. Spotřebitelé by se hůře orientovali při hledání kvalitních českých potravinářských výrobků."

Zdroj: http://eagri.cz/public/web/mze/tiskovy-servis/aktualne/znacka-kvality-klasa-po-letech-sporu.html

 


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN