Úvodní stránka > Aktuality

Zemědělský svaz a Agrární komora vyhlásily 27. ledna protestní pohotovost

31.1.2022

Agrární komora a Zemědělský svaz ČR vyhlásily po čtvrtečním jednání s ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou protestní pohotovost a založily krizový štáb obou stavovských organizací zemědělců. Důvodem jsou změny v návrhu pravidel vyplácení zemědělských dotací v ČR pro roky 2023 až 2027. Ty počítají mimo jiné s posílením dotací pro menší podniky na úkor větších. Více o tom na webu ČT24 zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/3434276-agrarni-komora-a-zemedelsky-svaz-vyhlasily-kvuli-dotacim-protestni-pohotovost

 

Z interpelací na premiéra ve Sněmovně (27.1.):

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Fiala-SPD-Kdo-nakrmi-narod-v-pripade-pandemie-690935

 


Komentáře:

Nekula LŽE.

Zdeněk DUFFEK | duffek@agrokosetice.cz | 7:58 28.01.2022 |

Zažil jsem už hodně ministrů zemědělství, včetně ministrů za ODS - p.Vicenovou, Gandaloviče, Bendla, trafikanta Fuksy - byli to ministři, kteří nebyli zemědělci a někteří i přiznávali, že zemědělství nerozumí. Resortu tedy moc neprospěli, ale ani ho vyloženě nepoškodili. Ministr Nekula je v tomto výjimkou. Buď je úplně hloupý a neumí počítat, nebo o podmínkách v zemědělství vyloženě LŽE a svým jednáním má tak v úmyslu poškodit - okrást- skupinu výrobců proto, aby nepřiměřeně zvýhodnil jinou skupinu. A taky aby se zalíbil části voličů. Nekula je velkou ostudou této vlády a musíme udělat vše proto, aby byl zaslouženě potrestán. Je ostudou i pro KDU-ČSL, která kdysi byla stranou venkova a ten teď hodila přes palubu kvůli místům ve vládě. Navíc má v názvu "křesťanská", takže lež by měla být v této straně nepřípustná. Ale to by si měl vyřešit předseda této strany - zemědělec a křesťan Jurečka. Stále čekám na jeho jasnou reakci na současné dění. Nesmí dělat, že to není jeho věc. Jsem představitelem podniku, který má být poškozen, Nekulou navrhovaná opatření se mě proto dotýkají ekonomicky. Ale dotýkají se mě i morálně. Jednak proto, že jsem přesvědčen, že dělám poctivou práci(stejně jako všichni pracovníci našeho podniku) a mám být sankcionován a dále proto, že jsem potomkem sedláků, kteří byli násilím kolektivizováni za pomoci ekonomického nátlaku a hrozby fyzického útlaku včetně vystěhování a zabavení majetku. Nekula tímto plive na památky obětí kolektivizace. Kolektivizaci provedl stát a teď zahájil druhé kolo. Podle mě stejné, jako to první.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN