Americko-čínský vědecký tým varoval před zvýšenou konzumací červeného masa
13.9.2021Výživová doporučení se začínají měnit a to nejenom v Evropě: Podle americko-čínského vědeckého týmu z Harvardské univerzity a šanghajské univerzity Fudan zvýšená konzumace červeného masa - zejména toho vysoce zpracovaného - výrazně zvyšuje riziko smrti. Svědčí o tom jejich výzkum, v němž analyzovali zdravotní data 81 tisíc lidí. Dle nich změnou jídelníčku lze pravděpodobnost úmrtí snížit. Zdroj:
https://berounsky.denik.cz/zdravi/maso-umrti-zivot-zdravi-20210906.html
Studenti na univerzitách v německém hlavním městě Berlíně si od tohoto semestru v menzách každý den nebudou moci vybrat maso. Tamní studentské jídelny se totiž na základě impulzů od studentů rozhodly zásadním způsobem změnit jídelníček. Jako hlavní důvod většina studentů uvedla preferenci jídla, které by pomáhalo bojovat s klimatickou krizí a to mj. znamená více jídel rostlinného původu a méně živočišného původu. Zdroj: