Úvodní stránka > Aktuality

ČR čeká opět sněžení, zvláště na východě

10.2.2021

Středeční ráno bylo v ČR velmi mrazivé. Nejvíce mrzlo v severozápadní polovině Čech. Nejnižší teplotu zaznamenala krušnohorská Rolava s minus 27,2 stupně Celsia, uvedl Český hydrometeorologický ústav. Upozornil také, že nízké nebudou jen ranní teploty, ale i denní maxima. Během středy dorazí sněžení především na východ republiky, tvořit se mohou sněhové jazyky a závěje. Sníh v Praze vyřadil třetinu elektrických jednotek příměstských vlaků, další poruchy i zpoždění působí zamrzlé výhybky. Během středy dorazí do Česka opět i sněžení, tvořit se mohou sněhové jazyky a závěje. Chladné počasí vydrží minimálně do poloviny příštího týdne. Zpráva z ČT24 je v plném znění zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3267638-lochkovsky-tunel-v-praze-je-zavreny-kvuli-pozaru-kamionu-cesko-ceka-opet-snezeni

 

Meteorologové očekávají, že středa může být pro některé oblasti arktickým dnem, kdy se nejvyšší teplota nedostane nad -10 stupňů. Více zde:

https://www.novinky.cz/pocasi/clanek/v-noci-byl-mraz-az-27-stupnu-nektere-regiony-cekaji-arkticky-den-40350503

https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/vystrahy/index.html

 

V Praze a okolí od rána nejezdí třetina elektrických jednotek příměstských vlaků City Elephant. Organizátor dopravy Ropid na twitteru uvedl, že příčinou je vniknutí prachového sněhu do elektroinstalace. Některé linky spojující hlavní město se Středočeským krajem byly zrušeny či omezeny, další nabírají zpoždění. Více zde:

https://region.rozhlas.cz/snih-v-elektroinstalaci-v-praze-vyradil-tretinu-vlaku-city-elephant-zamrzaji-i-8423375

 


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN