Úvodní stránka > Aktuality

ČSÚ: 11. května končí Sčítání 2021

10.5.2021

Na vyplnění a odevzdání sčítacích formulářů mají lidé už pouze jeden den. Všichni, kteří se dosud nesečetli, mohou ještě do půlnoci 11. května vyplnit online formuláře na stránkách www.scitani.cz nebo si během dnešního a zítřejšího dne vyzvednout formuláře v listinné podobě na kontaktních místech sčítání (jejich seznam najdete na https://scitani.ceskaposta.cz/).

Kontaktní místa mají stejnou otevírací dobu jako pobočky České pošty, ve kterých se nacházejí. Vyplněné listinné formuláře je možné odeslat zdarma v předtištěné obálce prostřednictvím České pošty nebo je odevzdat na některém z kontaktních míst sčítání. Lze je poslat i ve vlastní obálce, na kterou je třeba napsat následující adresu: „Česká pošta, s. p. – P. O. Box – SLDB 2021“. Je nutné to ale udělat nejpozději zítra, tedy v úterý 11. května.

„Všem, kteří se ještě nesečetli, doporučujeme sečíst se online prostřednictvím webu scitani.cz nebo mobilní aplikace Sčítání21. Čísla z posledních dní a hodin ukazují, že tuto formu stále preferuje většina občanů. Je to opravdu jednoduché a rychlé a zvládnete to odkudkoliv, kde je připojení k internetu. Vyplnění online formuláře pro jednu osobu trvá průměrně 15 minut a nemusíte hledat poštovní schránku nebo kontaktní místo sčítání, kde se odevzdává formulář v listinné podobě,“ vysvětluje Marek Rojíček, předseda Českého statistického úřadu. Aktivita v online prostředí se s blížícím koncem sčítání výrazně zvyšuje. Jen za neděli přibylo přes 60 tisíc odeslaných elektronických formulářů.

Údaje ze sčítání slouží k efektivnějšímu plánování mnoha aspektů veřejného života a pomáhají zlepšovat podmínky pro život jednotlivců i celé společnosti. Vyplněním sčítacích formulářů tak všichni přispíváme k tomu, aby se nám v příštích letech žilo lépe. Těm, kteří účast na sčítání odmítnou, hrozí pokuta až 10 000 Kč.

 

Autor, zdroj a kontakt:
Jolana Voldánová
tisková mluvčí Sčítání 2021
+420 704 659 357
jolana.voldanova@scitani.cz

https://www.czso.cz/csu/czso/uz-zitra-konci-scitani-2021

 

Už zítra 11.5. skončí Sčítání lidu. Přesto se stále nesečetly statisíce lidí, řekla Právu mluvčí projektu Jolana Voldánová. Účast je přitom povinná. Sčítání dál běží i online a to až do úterní půlnoci. Další informace jsou zde:

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/voldanova-statisice-lidi-se-stale-jeste-nesecetly-40359722

 


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN