Úvodní stránka > Aktuality

Další protestní akce se bude konat 22. května v Praze

2.5.2024

Dnes proběhlo jednání vedeni Zemědělské svazu ČR, Agrární komory ČR a dalších nevládních organizací zastupujících české zemědělce.

Na jednání byly projednány plány na další protestní akce, které se budou konat 22. května 2024 v Praze. Důvodem je stále trvající a stupňující se nespokojenost zemědělců s agrární politikou ČR a EU.

Oficiální schválení společného postupu proběhne na zasedání představenstev Agrární komory ČR, Zemědělského svazu ČR, Společnosti mladých agrárníků ČR a Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů, které proběhne 10. května 2024 ve Větrném Jeníkově.

 Po zasedání v pátek 10. května proběhne tisková konference.

„Zemědělství je jedním z hlavních témat nadcházejících voleb do Evropského parlamentu. Námi plánované protesty proto mají být formou vyjádření nesouhlasu s dosavadním vedením agrární politiky českého státu a také ze strany orgánů EU. Dopady jejich aktivit vidíme dnes a denně na naších polích, v živočišné výrobě a mizejících provozech. Vše, na co jsme upozorňovali se již stalo nebo se právě děje. Proto zemědělci už toho mají dost,“ říká Martin Pýcha, předseda Zemědělského svazu ČR.


Komentáře:

konkrétní akce

Jan Bača | stary.baca@seznam.cz | 23:03 07.05.2024 |

Jaké konkrétní návrhy jste předložili ohledně snížení administrativní zátěže. Požadoveli jste zjednodušení hlášení ohledně DPH, např. sloučení kontrolního hlášení a přiznání k DPH. Co udělali vaši vámi podpoření a vašimi hlasy zvolení poslanci??? Prosím o konkrétní odpovědi. Presentujete, že vaši členové zajišťují z 90 % zemědělskou produkci, jak jstre taton data zjistili?


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN