Úvodní stránka > Aktuality

Eurokomisaři chtějí záchranný koronavirový fond pro celou EU

6.4.2020

Země Evropské unie by měly vytvořit nový společný fond, který by pomohl unijním ekonomikám zotavit se z následků koronavirové krize. Státy by do něj mohly získávat peníze vydáváním společných dlouhodobých dluhopisů nebo do něj nasměrovat část svých daňových příjmů. Ve společném prohlášení to v pondělí uvedli eurokomisaři pro vnitřní trh a ekonomiku Thierry Breton a Paolo Gentiloni.V plném znění to je zde:

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/eurokomisari-chteji-zachranny-koronavirovy-fond-pro-celou-eu-40319467

 

Bývalí mnstři zahraničních věcí SRN apelovali na speciální pomoc pro členské země unie, které nejvíce zasáhla pandemie s koronavirem (jde o jakousi obdobu Marshallova plánu na zlepšení hospodářství). Více zde:

https://euractiv.sk/section/spolocnost/news/covid-19-nemecko-vola-po-marshallovom-plane-pre-spanielsko-a-taliansko-varuju-pred-rozpadom-unie/

 

 


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN