Úvodní stránka > Aktuality

Europoslanci projev von der Leyenové o stavu EU ocenili i zkritizovali. Už druhý rok po sobě v projevu nehovořila o zemědělství

20.9.2021

Ve slovenské verzi Euractivu podorobili kritice to, že předsedkyně Komise již druhý rok po sobě v projevu o stavu Evropské unie nehovořila o evropském zemědělství. Přitom v zemědělství v EU jsme na prahu další velmi významné reformy a cesty k naplňování ambiciózních klimatických a ekologických cílů. Článek ve slovenštině je k tomu zde:

https://euractiv.sk/section/ekonomika-a-euro/news/preco-polnohospodarstvo-nemalo-chybat-v-prejave-roka-ursuly-von-der-leyen/

 

Smíšené ohlasy vyvolala u poslanců Evropského parlamentu zpráva o stavu EU. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová podle řady zákonodárců správně pojmenovala současné výzvy, u některých však nenavrhla účinné řešení. Např. podle europoslance Jana Zahradila v projevu poprvé zazněla obava z dopadů klimatických opatření na životní úroveň lidí. Jako řešení nabídla von der Leyenová další posílení pravomoci evropských institucí, kritizoval Zahradil. Zdroj:

https://www.euroskop.cz/8955/37699/clanek/europoslanci-projev-von-der-leyenove-ocenili-i-zkritizovali/

 

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová před poslanci Evropského parlamentu 15. září hovořila o stavu EU a představila priority unijní exekutivy pro nadcházející rok (zejména naplňování přísnějších klimatických cílů). Zdroj:

https://www.euroskop.cz/8955/37690/clanek/von-der-leyenova-predstavi-priority-evropske-komise-na-dalsi-rok/


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN