Úvodní stránka > Aktuality

I na Slovensku stahují z prodeje mléčný dezert Kunín Pohár. Obsahuje stopové množství pesticidu, který se používá pro regulaci zrání

29.7.2021

Slovenská Státní veterinární a potravinová správa v tomto týdnu vydala příslušné informace a nařídila stáhnout mléčný výrobek „Kunín Pohár mléčný dezert". Další informace jsou zde:

https://www.rno.sk/z-obchodov-sa-stahuju-nevyhovujuce-mliecne-dezerty/

 

Státní veterinární správa upozorňuje spotřebitele na mléčný výrobek „Kunín Pohár mléčný dezert 150 g“, který obsahuje stopové množství etylenoxidu... Do tržní sítě v ČR bylo distribuováno 385 tisíc kusů zmíněného výrobku. Produkt prodávají různí prodejci. V současné době probíhá stahování výrobku, které zahájil výrobce z vlastního rozhodnutí a SVS dohlíží na jeho řádné provedení. Spotřebitelé, kteří doma produkt mají, by jej neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě, kde jej zakoupili. Více na webu SVS zde:

https://www.svscr.cz/svs-dohlizi-na-stazeni-mlecneho-vyrobku-ktery-obsahuje-etylenoxid/

 

Firma Lactalis CZ, mateřská společnost mlékáren Kunín a Klatovy, stahuje z trhu 385 000 mléčných dezertů Kunín Pohár, obsahují stopové množství pesticidu etylenoxid, který není v Evropské unii povolen. V úterý 20.7. to sdělil mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček, veterináři získali informaci o pesticidu v přídatné látce prostřednictvím systému rychlého varování RASFF. Zpráva ze zpravodajství Českého rozhlasu je v plném znění zde:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/kunin-pohar-statni-veterinarni-sprava_2107201046_pj

 

 

 


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN