Úvodní stránka > Aktuality

Jízdu zručnosti vyhrál student z Nového Bydžova

29.6.2018

V Oticích u Opavy se v pátek 22. 6. sjelo 24 nejlepších studentů - řidičů traktoru z celé republiky, aby se utkalo o mistrovský titul. Republikovému finále předcházejí oblastní kola, ze kterých vzejdou právě účastníci finále. Těch se konalo v letošním roce 8 a zúčastnilo se jich 120 závodníků. Nejlepším řidičem soupravy traktoru Claas Atos a vlečky se stal Martin Midloch ze Střední školy technické a řemeslné v Novém Bydžově. Na stupních vítězů jej doprovodili Ondřej Šimek z Hotelové školy Světlá a SOŠ řemesel Velké Meziříčí a Pavel Bartoš z Integrované střední školy technické ve Vysokém Mýtě.

Letos se konal 2. ročník republikového finále, které oprášil Zemědělský svaz ČR. Jedná se především o záludnou trasu, kde rozhoduje nejenom rychlost, ale také přesnost. I letos na studenty čekala jízda úvozem, zastavení na přesnost, osmička, shození správné tyče, couvání či slalom. Kluci byli velmi šikovní, tak celá soutěž skončila dřív, než byl předpokládaný konec.

 

Doprovodný program

Tento ročník doprovodil Den otevřených dveří Zemědělského družstva Otice, které je známé mimo jiné kysaným zelím. V areálu družstva byla bohatá výstava zemědělské techniky. Doprovodný program, kterého se zúčastnil i stánek Zemědělství žije! se svými poznávačkami, navštívilo na 400 dětí z nedalekých mateřských a základních škol, které byly na akci sváženy autobusy. Je nutno podotknout, že nemalou měrou se na úspěšnosti akce podíleli také studenti Masarykovy střední školy zemědělské a Vyšší odborné školy Opava.

Akce se zúčastnil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Ing. Jaroslav Kania. Pro vítěze soutěže kraj připravil dárkové tašky. Náměstek hodnotil akci velmi kladně.

Finále se koná v domovském regionu vítězného studenta. Čili příští rok nás čeká třetí ročník, který se pojede v Novém Bydžově.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN