Úvodní stránka > Aktuality

K oživení ekonomik EU po pandemii

23.4.2020

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie pověřili Evropskou komisi přípravou plánu na oživení ekonomik, který by měl poskytnout potřebnou podporu státům a hospodářským odvětvím zasaženým koronavirovou krizí. Další informace jsou z Euractivu zde:

https://euractiv.cz/section/aktualne-v-eu/news/premieri-zemi-eu-posvetili-vznik-fondu-obnovy-konkretni-navrh-ma-pripravit-evropska-komise/

https://euractiv.cz/section/politika/news/the-capitals-premieri-jednaji-o-pandemickem-rozpoctu-zvitezi-pujcky-granty-nebo-oboji/

 

Předseda Charles Michel chce po tomto již čtvrtém videosummitu získat jasnější představu o parametrech fondu oživení, jehož návrhem by měli političtí vůdci pověřit Evropskou komisi. Zpráva z Euroskopu.cz je v plném znění zde:

https://www.euroskop.cz/8953/34897/clanek/lidry-eu-ceka-debata-o-fondu-na-oziveni-ekonomik-po-pandemii/

 

Německo je připraveno výrazně zvýšit svůj příspěvek do víceletého rozpočtu EU na období let 2021 až 2017. Včera to uvedl Michael Roth, ministr německé vlády pro záležitosti EU. Více zde:

https://www.aktuality.sk/clanok/784589/nemecko-je-pripravene-zvysit-prispevok-do-dlhodobeho-rozpoctu-eu/

 


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN