Úvodní stránka > Aktuality

Kandidátka na kancléřku A. Baerbocková uznala chybu při psaní knihy. Zelení v SRN ztratili náskok v průzkumech

8.7.2021

Kandidátka německé strany Zelených na kancléřku Annalena Baerbocková uznala, že udělala chybu, když neoznačila zdroje, ze kterých čerpala při psaní své politické knihy. Na konci června rakouský analytik Stefan Weber poukázal na to, že v knize jsou převzaté formulace z cizích publikací. Politička minulý týden ale odmítla, že by porušila autorská práva. Více na webu ČT24 zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3337978-baerbockova-uznala-chybu-pri-psani-sve-knihy-odmita-ale-ze-porusila-autorska-prava

 

Kandidátka německých Zelených na post spolkové kancléřky Annalena Baerbocková na konci června čelí obvinění z plagiátorství. Rakouský mediální analytik Stefan Weber na svém blogu napsal, že Baerbocková při psaní své knihy použila formulace, které nejsou její. Zpráva Českého rozhlasu je v plném znění zde:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/annalena-baerbockova-nemecko-zeleni-kanclerka-volby_2106291946_aur

 

V dubnu 2021 bylo oznámeno, že stranu Zelených povede do podzimních parlamentních voleb Annalena Baerbocková a právě ona má šanci sestavit německou vládní koalici pod Zeleným vedením. Uvedla, že v případě  vítězství Zelených sestaví takovou koalici, jejíž prioritou bude ochrana klimatu. Nelze zatěžovat příští generace a znečištění se musí zredukovat. Ekologická transformace je podle ní základem. Chce na základě udržitelných ekologických kritérií proměnit i zemědělství a kvůli tomu přizpůsobit i budoucí financování EU. Více informací je mj. na webu ČT24, Českého rozhlasu i Agrarheute zde:

https://www.irozhlas.cz/komentare/nemecko-kanclerka-merkelova-baerbockova-zeleni-volby_2104290630_onz

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3299835-kanclerskou-kandidatkou-nemeckych-zelenych-bude-baerbockova

https://www.agrarheute.com/politik/bedeutet-baerbock-kandidatur-fuer-landwirte-580354

Strana Zelených láká konzervativní voliče, v Německu na jaře procházela vzestupem popularity. Její hlavní přestavitelce Annaleně Baerbockové se dostalo pozornosti i v Bruselu, kde v květnu představila svoji povolební vizi na fóru na nejvyšší úrovni mezi EU a USA. Annalena Baerbocková má údajně šanci stát se historicky první kancléřkou za Zelené. Více zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3302967-nekdejsi-anti-strana-zelenych-saha-po-kanclerskem-postu-podle-pruzkumu-v-nemecku

https://www.euractiv.com/section/elections/opinion/the-brief-powered-by-gie-wind-of-change-over-berlin/


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN