Úvodní stránka > Aktuality

Ministryně financí Alena Schillerová k opatřením proti koronaviru pro TV Barrandov

20.4.2020

Rozhovor s Alenou Schillerovou, ministryní financí
Datum vydání: 16.04.2020 | Zdroj: TV Barrandov | Rubrika: 19:25 Moje zprávy

Jaromír SOUKUP, moderátor
Mimo jiné já jsem teď moc rád, že tady mám na telefonu už místopředsedkyni vlády a především ministryni financí Alenu Schillerovou. Dobrý večer, paní ministryně.

Alena SCHILLEROVÁ, místopředsedkyně vlády, ministryně financí /ANO/
Dobrý večer.

Jaromír SOUKUP, moderátor
Paní ministryně, já vám na začátek takovou možná trošku šťouravou nebo rýpající otázku, vy jste včera řekla, že ten program Pětadvacítka je zatím nejúspěšnějším programem Finanční správy, protože se přihlásil zhruba 80 tisíc žadatelů, nemělo opravdu být tohle řečeno až v případě, že ti lidé budou mít peníze na účtech, to znamená, že fyzicky jim stát pomůže, než podle počtu těch žádostí?

Alena SCHILLEROVÁ, místopředsedkyně vlády, ministryně financí /ANO/
Tak ona to byla trošku nadsázka, protože víte, že Finanční správa nepatří mezi oblíbené orgány státní správy a teď dělá něco pro živnostníky, posílá jim peníze, úřaduje to, procesuje to, takže jsem to myslela z tohoto úhlu pohledu. Těch 80 000 žádostí byl opravdu úspěch z toho důvodu, že to bylo podáno za víkend. A včera už jsme měli těch žádostí přes 100 000. Finanční správa začala už posílat peníze, zítra chystáme brífink s paní generální ředitelkou, kde už řekneme konkrétní počty, kolik šlo peněz, jaké jsou nejčastější chyby, protože se tam objevují různé drobné chybky, které chceme poplatníkům říct, takže z toho úhlu pohledu to byla trošku nadsázka, že vlastně Finanční správa nejen doměřuje daň a kontroluje, ale teď pomáhá OSVČ a posílá jim Pětadvacítku.

Rozhovor je v plném znění zde.

https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/v-mediich/2020/alena-schillerova-k-opatrenim-proti-koro-38230

 


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN