Úvodní stránka > Aktuality

Na Slovensku environmentální aktivisté spustili petici a požadují mj. velký klimatický zákon

11.10.2021

Environmentální aktivisté rozvíjejí svoji činnost i na Slovensku a nyní sbírají podpisy na petici "Klima tě potřebuje". Chtějí apelovat na politiky, aby vyhlásili stav klimatické nouze, přihlásili se k dosažení uhlíkové neutrality výrazně před rokem 2050 a přijali velký klimatický zákon. Zdroj:

https://www.ta3.com/clanok/214196/klima-ta-stale-potrebuje-iniciatori-peticie-reaguju-na-necinnost-politickych-lidrov

 

Klimatický zákon, který se zabývá řešením klimatické změny, je na pořadu dne i např. ve Francii. Zákon má přinést více ekologie do života Francouzů. Ústavní Rada Francie 13.8. 2021 projednávala připomínky a odvolání poslanců vůči tomuto zákonu a do značné míry je odmítla. Na řešení zrychlujících se změn klimatu se musí podílet také zemědělci (v článku se např. uvádí redukce hnojiv). Článek ve francouzské verzi Euractivu je v plném znění zde:

https://www.euractiv.fr/section/climat/news/loi-climat-les-sages-ecartent-le-recours-des-deputes-sans-se-prononcer-sur-le-fond/

 

Francie 20.7.2021 přijala zákon o klimatu, který bude mít dopady na každodenní život obyvatel. Např. nejpozději od 1.1. 2023 ve veřejném stravování bude povinnost v denním menu nabízet vegetariánské jídlo. Ve školních jídelnách bude muset být vegetariánské jídlo aspoň jednou týdně a může to být i častěji. Další informace jsou zde:

https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/frances-climate-law-takes-aim-at-fertilisers-meat-on-school-menus/


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN