Úvodní stránka > Aktuality

O zemědělství na KAŠi

13.2.2018

Besedy o zemědělství v Knihovně Antonína Švehly pro děti z mateřských a základních škol odstartovaly. Zemědělský svaz České republiky tak zahájil spolupráci v rámci osvětového projektu Zemědělství žije! s Ústavem zemědělské ekonomiky a informací. Pro podporu zemědělského oboru se v knihovně Antonína Švehly uskuteční v druhé polovině školního roku 2017/2018 celkem sedm besed, jejichž cílem je seznámit žáky s tímto nepříliš populárním, avšak nezbytným oborem. „Pokrok v zemědělství v posledních letech nabírá na obrátkách. I zemědělci využívají moderních technologií a strojů.  Snažíme se dětem přiblížit, že i tento obor se neustále vyvíjí a modernizuje,“ vysvětluje Soňa Jelínková, koordinátorka projektu Zemědělství žije!.

 

Přednášky s diskusí a poznávací soutěží, které v rámci besedy probíhají, se účastní převážně děti ze základních škol. Spolupráce s Knihovnou Antonína Švehly však začala tematicky se školkou Ministerstva zemědělství, která nese příhodné jméno Klásek. „Děti byly velice šikovné a je vidět, že jsou vedeny správným směrem,“ míní Soňa Jelínková. Ani přiřazování potravin ke komoditám, z nichž pochází, jim nebylo cizí. „Mnoho dětí různého věku většinou tápe, z čeho je sláma, cukr, či dokonce hovězí maso, o potravinách z obilovin nemluvě. Proto se zaměřujeme i na tyto znalosti, které by měly být samozřejmostí, avšak bohužel tomu tak ani zdaleka není.“

 

V Knihovně Antonína Švehly se pro letošní školní rok uskuteční sedm besed, které jsou exkluzivní nabídkou určenou převážně pro pražské školy. Volných je již posledních pár termínů, proto se neváhejte přihlásit. „Poptávky po besedách na školách nestačíme pokrývat, výjezdy zaberou mnoho času, proto jsme uvítali možnost spolupráce se zemědělskou knihovnou KAŠ, která nabízí školám mj. také prohlídku zajímavých prostor či výstav,“ dodává Jelínková.

 

 

         V případě zájmu o besedu pro vaši třídu kontaktujte Ing. Petru Mejsnarovou na e-mailové adrese: mejsnarova.petra@uzei.cz.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN