Úvodní stránka > Aktuality

Obchody nad 200 metrů čtverečních mohou od 27. dubna otevřít, prostor stačí zmenšit páskou

17.4.2020

Prodejci s obchody nad 200 metrů čtverečních, které nejsou součástí obchodních center nad 5000 metrů čtverečních a nemají samostatný vstup z ulice, budou moci otevřít už 27. dubna. Prodejní plochu si budou moci zmenšit vytýčením, například páskou. Informace ze zpravodajství Českého rozhlasu jsou v plném znění zde:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-cesko-opatreni-vlada-mse-bohosluzby_2004171055_jak

 

Jsou rozdíly v nákupech respirátorů mezi dvěma ministerstvy: Resort vnitra nakupoval ochranné pomůcky ve stejném období i šestkrát levněji než ministerstvo zdravotnictví. Např. v polovině března na ministerstvu zdravotnictví objednali respirátory FFP2 za 349 Kč za kus, o dva dny později je ministerstvo vnitra sehnalo za 55 Kč za kus. Vyplývá to ze srovnání nákupů, které sestavil server iROZHLAS.cz. Více zde:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/respirator-nakup-ministerstvo-vnitra-ministerstvo-zdravotnictvi-ministerstvo_2004170600_dok

 

Zpravodajský server iROZHLAS.cz vstupuje do čtvrtého roku své existence. Nyní má za sebou dva měsíce s rekordní návštěvností, 35 dní karantény a dvaapadesátidenní nepřetržitou online reportáž. Více zde:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/irozhlas-slavi-tri-roky_2004170900_ace

 

 


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN