Úvodní stránka > Aktuality

Počasí komplikuje dopravu. Dle ČHMÚ v dubnu mají být teploty podrůměrné

8.4.2021

V noci na některých místech na Moravě sněžilo. Havárie ve čtvrtek ráno omezily provoz na řadě silnic na Moravě i v Čechách. Komplikace v dopravě byly také na Zlínsku, v Pardubickém kraji a na Vysočině. Nehoda čtyř vozidel ve čtvrtek ráno zkomplikovala provoz na dálnici D35 od Loštic ve směru na Mohelnici. Kvůli nehodě byla dálnice uzavřena, od dopoledne je s opatrností průjezdná jedním pruhem. Zpráva z ČT24 pokračuje zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3294649-pocasi-komplikuje-dopravu-dalnici-d35-u-lostic-uzavrela-nehoda

 

Počasí v ČR bude i v následujících dnech kolísat mezi jarem a zimou. Zatímco od pátku 9.4. teploty postupně porostou nad 10 stupňů Celsia, od úterý 13.4. meteorologové znovu očekávají ochlazení i návrat sněhových srážek. Zpráva Českého rozhlasu pokračuje zde:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/cesko-pocasi-april-predpoved-vikend-otepleni-vikend-zima_2104081134_tzr

 

ČHMÚ na svých stránkách v předpovědi počasí na duben uvedl: "Období příštích čtyř týdnů (5.4.-2.5.2021) jako celek očekáváme teplotně podprůměrné, srážkově nadprůměrné. Teplotně bude první týden předpovědi (5.4.-11.4.) podprůměrný, druhý a třetí týden (12.4.-25.4.) průměrný a čtvrtý týden (26.4.-2.5.) pravděpodobně opět podprůměrný...Srážkově očekáváme první týden předpovědi nadprůměrný, další tři týdny by se měly pohybovat kolem dlouhodobého průměru". Další informace jsou zde:

https://www.chmi.cz/predpovedi/predpovedi-pocasi/ceska-republika/dlouhodoby-vyhled-pocasi

https://www.chmi.cz/predpovedi/predpovedi-pocasi/ceska-republika/tydenni-predpoved

https://www.chmi.cz/aktualni-situace/sucho

 

Zatímco před týdnem byly v ČR téměř letní teploty, s koncem Velikonoc se vrátila zima. Na řadě míst, a to i v nížinách, znovu sněžilo a mrzlo. Některé silnice např. na západě Čech byly 6. dubna ráno zledovatělé se zbytky čerstvě napadaného sněhu. Podle Českého hydrometeorologického ústavu má být duben chladnější, než bývá obvyklé. Zpráva z ČT24 pokračuje zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3293699-zimni-pocasi-komplikovalo-dopravu-chladnejsi-ma-byt-cely-duben

 

 


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN