Úvodní stránka > Aktuality

Poptávka po udržitelnosti a obnovitelných zdrojích energie se má zvyšovat

20.9.2021

Byznys začíná v nových trendech hledat podnikatelské příležitosti. Firmy začínají více analyzovat své ekologické stopy, investoři se zabývají udržitelnými a  ekologicky odpovědnými podnikatelskými příležitostmi. Upozornili na to řečníci brněnské konference Velvet Innovation, která se konala 9.9. a ke které jsou další informace zde:

https://euractiv.cz/section/klima-a-zivotni-prostredi/news/duraz-na-ochranu-klimatu-je-pandemii-navzdory-vetsi-v-byznysu-roste-poptavka-po-udrzitelnosti/

 

Příklad: Britská společnost Lightsource BP chce rozšířit svou působnost o dalších 15 zemí a vystavět nové solární farmy. Budoucnost odvětví bude podle ředitele firmy záviset i na zájmu o ekologický vodík. Zdroj:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/evropsky-solarni-obr-expanduje-chce-nove-elektrarny-pro-84-milionu-domovu-175007

 

Čeští akademičtí i ekonomičtí odborníci diskutovali také na ČVUT 7. září na konferenci s politiky o reformách k přechodu k čistšímu hospodářství. Vedle ekologických řešení se experti nevyhýbali kritice evropského zeleného plánu Fit for 55. Rektor ČVÚT Doc. Vojtěch Petráček konstatoval: „Budu upřímný, na naší univerzitě nejsme velcí zastánci bezhlavých úprků od benzinových motorů k elektromobilitě a grandiózních balíčků. Chtěli bychom uplatnit střízlivý postoj k reformám a ptáme se, jaký bude jejich dopad ekonomický i sociální,“ dodal a to s tím, že vrásky na čele mu dělá i globální nevyváženost zelených plánů EU. Zdroje:

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/cesko-bez-koure-narodni-den-cez-cvut-skoda-philip-morris.A210906_162648_ekonomika_ven

https://aktualne.cvut.cz/sites/aktualne/files/content/3ddf349b-504d-4bd7-b348-bbbf3bea098a/cs/20210830-zde.pdf

 

 


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN