Úvodní stránka > Aktuality

Přechod na PES stupeň 4

20.11.2020

 Vláda vydala nová krizová opatření na základě prodloužení nouzového stavu a přechodu na PES stupeň 4. Schéma PES naleznete v příloze. 

Dosavadní opatření byla prodloužena do neděle. Nová krizová opatření účinná od 23 11. 2020 naleznete v příloze. 
Mění se doma zákazu volného pohybu v nočních hodinách. Nyní platí od 23h do 4:59. 

Zvýšil se počet osob, které se mohou pohybovat na veřejně přístupných místech ve skupině, a to na 6. 

Jak jste jistě zaznamenali, mezi výjimky ze zákazu maloobchodního prodeje se dostaly také prodejny se střelivem, takže odstřel spárkaté zvěře může probíhat. Po celou dobu platí, že hony se pořádat mohou (ne však následná oslava). 

I nadále platí, že nesmí být v neděli otevřeny prodejny (kromě výjimek jako benzinky, lékárny, prodejny na nádražích a prodejny a mobilní stánky s hřbitovní květenou, věnci a svíčkami). Nově se mohou prodejnách a v mobilních stáncích v týdnu i v neděli prodávat vánoční stromky, vánoční ozdoby, jmelí, chvojí a související produkty. 

Zákaz pití alkoholu na veřejně přístupných místech trvá. 

Stejně jako přísné podmínky pro farmařské trhy. 

V neděli by měla Vláda rozhodnout o přechodu na PES 3. Jaká pravidla se očekávají ve stupni PES 3 můžete vidět ve schématu PES. Co přesně změna přinese, to se dozvíme až v neděli večer. Jakmile budou oficiální dokumenty k dispozici, připravíme pro Vás opět jejich rozbor. Tentokrát by mělo dojít k otevření restaurací  (do 22h) a maloobchodních prodejen, otevření provozoven služeb (s omezeními), zrušení zákazu nočního vycházení a povolení akcí pro deset lidí uvnitř a 50 venku. Práce z domova bude pak pouze doporučena, nikoliv nařízena. 

Přílohy
pes-matice-opatreni-131120.pdf
mimoradne-opatreni-noseni-ochrannych-prostredku-dychacich-cest-s-ucinnosti-od-21-11-2020-pdf.pdf
omezeni-maloobchodu-1201.pdf
omezeni-volneho-pohybu-1200.pdf


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN