Úvodní stránka > Aktuality

Program Kvalifikovaný zaměstnanec od 1. září 2019 - informace a dokumenty

13.9.2019

Na základě usnesení vlády ze dne 26. srpna 2019 č. 581 o programech schválených vládou za účelem dosažení ekonomického přínosu pro ČR je spuštěn program "Kvalifikovaný zaměstnanec" a vztahuje se na zaměstnance z Ukrajiny, Mongolska, Srbska, Filipín, Indie, Běloruska, Moldavska, Černé hory a Kazachstánu. Režim Zemědělec „Zvláštní postupy pro​ pracovníky do zemědělství, potravinářství a lesnictví z Ukrajiny“ byl tímto ukončen.

Program je určen:

  • na straně zaměstnanců pro nově najaté zahraniční pracovníky, kteří dle platného znění aktualizované Klasifikace zaměstnání CZ-ISCO vykonávají činnost v hlavních třídách 4 – 8 v oblasti výroby, služeb nebo ve veřejném sektoru;
  • na straně zaměstnavatelů pro subjekty, působící alespoň 2 roky v ČR, s vypořádanými závazky vůči státu (platba zdravotního a sociálního pojištění, daně), zaměstnávající alespoň 6 zaměstnanců.

O zařazení zaměstnavatele a jím vybraných zahraničních pracovníků do Programu a rovněž o zařazení dalších pracovníků již zařazeného zaměstnavatele, garant informuje gestora, a to prostřednictvím​ přihlašovacího systému MPO založeného na přidělování jedinečných​ kódů pro stanovený počet zahraničních pracovníků v konkrétním časovém období. Tento postup se​ neuplatní u zaměstnanců z Ukrajiny, kteří budou kontinuálně řazeni do „nekonečné“ fronty.​

Zaměstnavatelé zařazení ke dni zahájení realizace Programu do projektu Zemědělec „Zvláštní postupy pro​ pracovníky do zemědělství, potravinářství a lesnictví z Ukrajiny“ jsou od 1. září 2019 považováni za ​zařazené do programu "Kvalifikovaný zaměstnanec".

V příloze naleznete nezbytné dokumenty. 

Připravujeme podrobný manuál, jak postupovat, který bude ke stažení na našich stránkách.

Přílohy
program-kvalifikovany-zamestnanec.pdf
program-kvalifikovany-zamestnanec-krok-za-krokem.pdf
pkz-zadost-fin-zs-cr.xls
pkz-cestne-prohlaseni-elektronicky.docx
pkz-faq.docx
pkz-prevodnik.docx


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN