Úvodní stránka > Aktuality

Shrnutí novinek v opatřeních od 26. listopadu 2021

25.11.2021

Vláda vyhlásila od 26. listopadu 2021 nouzový stav. Aktuální ochranná opatření zůstávají v platnosti. Vláda vydala krizová opatření, která některá pravidla, upravená ochrannými opatřeními, od 26. listopadu od 18:00 do 25. prosince (včetně) zpřísňují. Konkrétně pro

  1. Zakazuje se:
  • přítomnost veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb a hudebních, tanečních, herních a podobných společenských klubech a diskotékách, hernách a kasinech v čase mezi 22:00 a 04:59 hod. Tedy restaurace zavírají ve 22 h. Zaměstnanecké stravování to neovlivňuje. Jde pouze o veřejnost.
  • provoz příležitostných trhů. Vánoční trhy ne, farmářské ano (ty mají pravidla stejná jako od 22. 11.).
  • Konzumace alkoholu na veřejně přístupných místech. Ve vnitřních prostorech provozoven stravovacích služeb se pít alkohol může.
  • V obchodních centrech se nesmí jíst (ve food courtu ne, v oddělené restauraci, která se nachází v OC ano)
  1. Omezuje se:
  • hlediště na kultuře či sportu, vzdělávání, kongresy apod – pokud je víc než 20 lidí, musí splňovat podmínky dle bodu I/17. (Max. 1000 diváků.)
  • obecně akce – max 100 osob. Pokud je jich víc než 20, musí splňovat podmínky dle bodu I/17. (Pravidelné neměnné kolektivy nemusí, svatby, registrace a pohřby až od 30 lidí.)

Podmínky podle bodu I/17:

  • platný certifikát o dokončeném očkování nebo
  • potvrzení o laboratorně potvrzeném prodělání covidu 19 (ochranná lhůta 180 dní)
  • negativní PCR test ne starší než 72 h ovšem pouze u vybraných osob:
    • osoby do dovršení 18 let
    • osoby, které nemohou být očkovány pro kontraindikaci (musí být zaznamenáno v systému (ISIN)
    • rozočkovaná osoba nebo osoba, u které od dokončení očkování neuplynulo 14 dní

 

Zasedání orgánů právnických osob se nemění: Zde platí speciální výjimka! Může se účastnit osoba, která nesplňuje podmínky dle bodu I/17, pokud absolvovala PCR test s negativním výsledkem před méně než 72 h.

Jinde není test uznáván pro osoby, které nesplňují podmínku dle bodu I/17.

Testování zaměstnanců: Zdůrazňuji, že pro testování zaměstnanců je možné použít pouze samotesty. Možnost testů provedených zdravotnickým zařízením byla zrušena. Pojišťovny budou přispívat pouze na testy osob, které se testují povinně. (Testovat se nemusí očkovaný a osoba, která prodělala laboratorně potvrzený covid 19 a je v ochranné lhůtě.) A pouze jeden test za 7 dní, ne méně. Uplatňovat nárok na příspěvek bude možné na stránkách aplikace jako na jaře, a to od 17. ledna 2022. https://www.samotesty-covid.cz/

Detailnější informace o pravidlech čtěte zde: https://www.zscr.cz/clanek/testovani-zamestnancu-6654 

 

Zemědělský svaz ČR pro své členy zprostředkovává nákup antigenních testů a respirátorů. Své objednávky a dotazy směřujte jako na jaře do systému na kolegyni ing. Lenku Šímovou (simova@zscr.cz, Mob.: +420 725 345 290)

 

V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit.

Kontakt:

Mgr. Kateřina Tylšarová

Právnička Zemědělského svazu ČR

 

Mobil: 770 124 116

Mail: tylsarova@zscr.cz

 

Přílohy
omezeni-maloobchodu-a-sluzeb-1066.pdf
vyhlaseni-nouzoveho-stavu-1065.pdf


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN