Úvodní stránka > Aktuality

Střední Čínu zasáhly tisícileté deště

22.7.2021

Záplavy, které tento týden sužují čínskou provincii Che-nan, si už vyžádaly nejméně 33 obětí a hasiči dále pátrají po přeživších. Záchranáři evakuovali přes 150 tisíc lidí, zatímco se nepříznivé počasí s přívalovými dešti šíří dál na sever a povodně postupují do dalších měst. Podle oficiální tiskové agentury Nová Čína jsou zatím přímé ekonomické škody vyčísleny na 1,22 miliardy jüanů (asi 4,11 miliardy korun). Zdroj:

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3344214-povodne-ve-stredni-cine-maji-pres-tricet-obeti-privalove-deste-postupuji-do-dalsich

Meteorologové mluví o nejsilnějších deštích za tisíc let: Přívalové deště ve střední Číně způsobily rozsáhlé povodně. Přehrada u sedmimilionového města Luo-jang hrozila protržením, armáda ji proto odstřelila tak, aby odvedla vodu. Zdroj:

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3343642-stredni-cinu-zasahly-tisicilete-deste-domovy-opustilo-sto-tisic-lidi-hrozi-protrzeni

Největší čínská agrární burza zaměřená mj. na pšenici a řepku ve středu Číny se sídlem v Zhengzhou (město s více jak 9 mil. obyvatel) v těchto dnech nefunguje a její webové stránky neuvádějí ceny komodit.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN