Úvodní stránka > Aktuality

TOP VÍNO SLOVÁCKA 2015 - regionální ocenění vína

25.3.2015

Okresní agrární komora Uh. Hradiště a Zemědělský svaz ČR, územní organizace v Uherském Hradišti vyhlašují VIII. ročník soutěžeTOP VÍNO SLOVÁCKA".

Jedná se o regionální ocenění vína ve Zlínském kraji. Přihlásit se mohou vinaři Zlínského kraje a přilehlých obcí Blatnice pod Sv. Antonínkem a Blatnička. Vína musí být vyrobena z hroznů odrůd vinné révy mající původ na území ČR.

Tato soutěž se řídí statutem, jehož podmínky musí vinaři a přihlášená vína splňovat. Deseti nejlépe ohodnoceným vínům bude udělen certifikát a medaile "TOP Víno Slovácka 2015", kterou mohou být oceněná vína označena na obalu.        

Značkou TOP Víno Slovácka chceme upozornit na kvalitu vín vyrobených na Slovácku a propagovat moravská vína. Pro milovníky vín je značka zárukou kvality. Soutěž prezentuje práci zemědělců, vinařů a je zároveň oceněním   jejich záslužné práce.

Akce je spolufinancována z prostředků Zlínského kraje a podporována Agrární komorou ČR, koná se pod záštitou hejtmana Zlínského kraje a ministra zemědělství. TOP Víno Slovácka patří mezi významné vinařské soutěže v republice.

Hodnocení vzorků vín provede hodnotící komise, která je složena z odborníků, držitelů platného osvědčení o degustační zkoušce, ve dnech 4. a 5. srpna 2015.

Budou se hodnotit vína ze sklizně roku 2014 ve 4 kategoriích podle obsahu zbytkového cukru.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne na vinařských slavnostech 22.srpna 2015 v Polešovicích, kde bude příležitost k neformálnímu setkání milovníků dobrého vína a široké veřejnosti. Je připraven bohatý kulturní program, ochutnávka všech vín přihlášených do soutěže, bio vín a ochutnávka specialit -potravin z provozoven okresu Uherské Hradiště.

V podvečer je připravena v ulici Vinařská ochutnávka vín v otevřených polešovských sklepích s bohatým občerstvením za doprovodu cimbálových muzik.

 

Garant soutěže:

Karla Malinová
OAK Uh. Hradiště
e-mail: oak-uh@uh.cz
Svatoplukova 346, 686 76 Uh. Hradiště

Přílohy
2015-info-tisk-letak-vyhlaseni-souteze.pdf


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN