Úvodní stránka > Aktuality

Upozornění Ministerstva zahraničních věcí a rozcestník k cestování

9.11.2020

MZV upozorňuje, že při všech cestách do zahraničí je nutno se předem informovat o podmínkách vstupu, restrikcích a preventivních opatřeních cílové země. Podmínky ke vstupu do jednotlivých zemí průběžně aktualizuje na webových stránkách příslušných zastupitelských úřadů ČR. S účinností od 9. 11. 2020 MZV ČR doporučuje dbát zvýšené opatrnosti během cest a cestovat do zahraničí jen v nezbytných případech vzhledem k epidemiologické situaci ve světě a vzhledem k rozsáhlým restriktivním opatřením, které jednotlivé státy zavádějí pro vstup na svá území.

Novinkou je mechanismus pro hodnocení epidemiologické situace jednotlivých členských států EU. Na základě stanovených kritérií bude pravidelně aktualizován seznam zemí s nízkým rizikem nákazy. Seznam bude stanoven sdělením Ministerstva zdravotnictví a bude zahrnovat zelené a oranžové země. Další informace MZV jsou zde:

https://www.mzv.cz/jnp/cz/udalosti_a_media/tiskove_zpravy/x2020_04_25_rozcestnik_informaci_k_cestovani.html

Na uvedeném linku je mj. uvedeno spojení na Informační centrum pro cesty do zahraničí (+420 224 183 200), které je v provozu od pondělka do pátku od 8 do 16 hodin.

 

 

 

 


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN