Úvodní stránka > Aktuality

V Maďarsku začíná platit nouzový stav. Opatření zpřísní mj. Itálie i Polsko

5.11.2020

Evropské země pokračují v zavádění opatření proti šíření koronaviru. Např. v Maďarsku začíná platit stav nouze a zákaz nočního vycházení. Nové restrikce zavádí Nizozemí. Od 5.11. zpřísňuje omezení Itálie a od soboty 7.11. i Polsko. Zpráva z ČT24 je v plném znění zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/specialy/koronavirus/3220915-portugalsko-zavadi-uzaveru-v-madarsku-zacina-platit-nouzovy-stav

 

Ministerstvo zahraničních věcí k cestám do Itálie uvedlo:

Pro vstup do Itálie je od 8.10.2020 požadován negativní test na Covid-19 a zákaz nočního vycházení v celé Lombardii, Lazio a Kampanie.  Od půlnoci 8.10.2020 je pro vstup do Itálie je požadován negativní test na Covid (výtěr) ne starší než 72 hodin nebo jeho absolvování po příjezdu. Itálie od pátku 6.11. zavádí omezení vycházení pro regiony Lombardie, Kampánie, Piemont a Vale d'Aosta (červená, kritická zóna). Pro vycházení musí být prokazatelné důvody a čestné prohlášení (práce, zdraví, nezbytné důvody). Pro Apůlii a Sicílii platí mírnější lockdown, tj. omezení pohybu mezi obcemi. Tyto zóny mají uzavřeny bary, restaurace. Zbytek regionů je ve žluté zóně. Dělení na tři barevné zóny vychází z vývoje šíření epidemie. Cestování je tímto omezeno. Více informací naleznete na webové stránce Velvyslanectví ČR v Římě, sledujte web a FB Generálního konzulátu ČR v Miláně. Zdroj:

https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/italie_zmena_vstupnich_podminek_do_zeme.html

 

Ministerstvo zahraničních věcí k cestám do Maďarska uvedlo:

V Maďarsku byl s platností od 4. 11. 2020 zaveden výjimečný stav se zákazem vycházení v době od 24.00 do 05.00 hodin. Při nakupování v obchodě, v prostředcích veřejné dopravy, kinech, divadlech, sociálních a zdravotních zařízeních a přijímacích kancelářích je nutné používat roušky. Upozorňujeme, že Maďarsko 1.9.2020 uzavřelo své hranice  a až na výjimky platí do 1.12.2020 zákaz vstupu všech cizinců na území Maďarska. Více informací naleznete na webových stránkách Velvyslanectví ČR v Budapešti. Zdroj:

https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/madarsko_mimoradna_opatreni_v_zemi.html

 

Francouzská vláda vyhlásila od 17. 10. 2020 sanitární nouzový stav v zemi a od 30. 10. 2020 zavádí další opatření. Vláda od 17. 10. opětovně vyhlásila sanitární nouzový stav a prezident Macron oznámil, že od 30. 10. 2020 do 1. 12. 2020 platí na celém území striktní omezení vycházení. Vycházení bude umožněno pouze v odůvodněných případech (zaměstnání či naléhavá zdravotní situace) a pouze po předložení speciální atestace. Platí také zákaz pohyb mezi regiony. Na celém území platí pokyn k dodržování základních hygienických pravidel (rozestupy, mytí rukou, roušky, pravidelné větrání vnitřních prostor), zákaz shromažďování se a uzavření všech restauračních, kulturních a sportovních zařízení. Hotely jsou pro turisty zavřené. Doporučujeme sledovat webové stránky Velvyslanectví ČR v Paříži. Zdroj:

https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/francie_zakaz_vychazeni.html

 

Informace k cestování do Nizozemí jsou zde:

https://www.mzv.cz/hague/cz/viza_a_konzularni_informace/nizozemsko_podrobne_informace_v.html

 

Informace k cestování do Polska jsou zde:

https://www.mzv.cz/warsaw/cz/zpravy_a_udalosti/zmeny_v_podminkach_cestovani.html

 


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN