Úvodní stránka > Aktuality

Varování před ústupem od potravinové soběstačnosti

1.2.2022

Poslanec Evropského parlamentu za SPD Ivan David hovořil o tom, proč unijní dotační preference přispívají k omezování českého zemědělství i národní potravinové soběstačnosti. "Záležet bude na tom, jaký vyvinou zemědělci tlak na vládu, která dělá celou řadu chybných kroků," mj. konstatoval europoslanec David. Zdroj:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pozor-Dalsi-past-co-Brusel-chysta-na-zemedelce-varuje-Ivan-David-691326

 

"Já neznám zemi, která by potravinovou soběstačnost a bezpečnost nevnímala jako jednu ze svých priorit. Ostatně i Organizace pro výživu a zemědělství pod OSN – FAO – doporučuje jako minimální vhodnou míru potravinové soběstačnosti na úrovni státu 80 procent. U nás jsou někteří politici, kteří však význam potravinové soběstačnosti zlehčují...,"konstatoval předseda Zemědělského svazu Pýcha. Rozhovor s ním z prosince 2021 je v plném znění zde:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Hladove-boure-Konec-levneho-jidla-Cizina-Sef-zemedelcu-o-tom-z-ceho-bude-nevolno-686403

 


Komentáře:

David?

Jiří | ferdaas@seznam.cz | 11:19 01.02.2022 |

Ivan David SPD a proruské a prokolchozní parlamentní listy volby nevyhráli. Občané ve volbách si přali změnu formou zastropování, mají nato právo, jsou to jejich daně. Respektujte už konečně parlamentní demokracii a program vítězné strany.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN